- Ми и даље нисмо донели одлуку о учешћу на протестима. До краја недеље Секретаријат ће саопштити одлуку о подизању цена такси услуга, па ћемо тада знати како ћемо се даље понашати - рекао је за "Блиц" председник савеза Ауто-такси удружења Србије Александар Бијелић.

Захтев који се односи на жуте траке и спречавање њихове злоупотребе већ је усвојен, а предузети су и први кораци ка његовом испуњењу.

- Урађен је пројекат и издат је налог за обележавање жутих трака тамо где нема потребе за радовима. Такође, дат је и налог за набавку камера, њих 30 или 50, како би грађани који их несавесно користе могли да буду санкционисани - истакао је Бијелић.

Фото: Профимедиа

 

 

Што се кориговања цена ове услуге тиче, он је додао да је Секретаријат спреман да сагледа сваки захтев који буде стигао, али и да кривицу што цене стоје у месту већ 11 година преузима на себе.

- Град ће сваки захтев размотрити заједно са нама, а ми смо криви што у претходних 11 година нисмо предали ниједан. Видећемо каква ће бити реакција након што га будемо поднели, а цене ће се од сада усклађивати по потреби, једном или више пута годишње - навео је председник Ауто-таски удружења.

Иначе, јуче, поводом најављених протеста, одржан је састанак Секретаријата за јавни превоз и представника такси удружења, Уговорне привредне такси коморе Србије, Синдиката Независност и Савеза ауто-такси удружења Србије.

На састанку је, како је саопштио Секретаријат за јавни саобраћај, анализиран захтев за повећање цена такси превоза у Београду, који су поднели наведени представници, захтев о увођењу нових жутих трака у граду где за то постоје могућности, о доношењу програма потреба за такси превозом у граду Београду, као и о другим захтевима. Међутим, став Града у вези са наведеним захтевима још није званично саопштен.

Подсетимо, удружење грађана CarGo пријавило је полицији и за данас заказало контрапротесте под називом „Стоп такси и градском картелу“, међутим, данас су званично саопштили да исте отказују.

Уместо најављених контрапротеста, CarGp је данас предао захтев за издавање 1.200 такси дозвола у Сектору за ауто такси превоз Секретаријата за саобраћај.

Из овог удружења су рекли да је куповина такси привредног друштва, као и предаја захтева за такси дозволе, један од најбољих начина да се целокупна ситуација реши на миран начин.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".