- Mi i dalje nismo doneli odluku o učešću na protestima. Do kraja nedelje Sekretarijat će saopštiti odluku o podizanju cena taksi usluga, pa ćemo tada znati kako ćemo se dalje ponašati - rekao je za "Blic" predsednik saveza Auto-taksi udruženja Srbije Aleksandar Bijelić.

Zahtev koji se odnosi na žute trake i sprečavanje njihove zloupotrebe već je usvojen, a preduzeti su i prvi koraci ka njegovom ispunjenju.

- Urađen je projekat i izdat je nalog za obeležavanje žutih traka tamo gde nema potrebe za radovima. Takođe, dat je i nalog za nabavku kamera, njih 30 ili 50, kako bi građani koji ih nesavesno koriste mogli da budu sankcionisani - istakao je Bijelić.

Foto: Profimedia

 

 

Što se korigovanja cena ove usluge tiče, on je dodao da je Sekretarijat spreman da sagleda svaki zahtev koji bude stigao, ali i da krivicu što cene stoje u mestu već 11 godina preuzima na sebe.

- Grad će svaki zahtev razmotriti zajedno sa nama, a mi smo krivi što u prethodnih 11 godina nismo predali nijedan. Videćemo kakva će biti reakcija nakon što ga budemo podneli, a cene će se od sada usklađivati po potrebi, jednom ili više puta godišnje - naveo je predsednik Auto-taski udruženja.

Inače, juče, povodom najavljenih protesta, održan je sastanak Sekretarijata za javni prevoz i predstavnika taksi udruženja, Ugovorne privredne taksi komore Srbije, Sindikata Nezavisnost i Saveza auto-taksi udruženja Srbije.

Na sastanku je, kako je saopštio Sekretarijat za javni saobraćaj, analiziran zahtev za povećanje cena taksi prevoza u Beogradu, koji su podneli navedeni predstavnici, zahtev o uvođenju novih žutih traka u gradu gde za to postoje mogućnosti, o donošenju programa potreba za taksi prevozom u gradu Beogradu, kao i o drugim zahtevima. Međutim, stav Grada u vezi sa navedenim zahtevima još nije zvanično saopšten.

Podsetimo, udruženje građana CarGo prijavilo je policiji i za danas zakazalo kontraproteste pod nazivom „Stop taksi i gradskom kartelu“, međutim, danas su zvanično saopštili da iste otkazuju.

Umesto najavljenih kontraprotesta, CarGp je danas predao zahtev za izdavanje 1.200 taksi dozvola u Sektoru za auto taksi prevoz Sekretarijata za saobraćaj.

Iz ovog udruženja su rekli da je kupovina taksi privrednog društva, kao i predaja zahteva za taksi dozvole, jedan od najboljih načina da se celokupna situacija reši na miran način.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".