Наиме, завршетком радова на реконструкцији трамвајске пруге у зони Савског трга, стекли су се услови за поновно враћање линија 11 и 12 на своје редовне трасе.

Трамваји ће се од Савског трга кретати улицама Савском, Булеваром војводе Мишића преко Моста на Ади до Блока 45 (линија бр. 11), односно преко петље Радничка до Бановог брда (линија 12).

С обзиром да још нису изграђена стајалишта у Савској улици (у висини Поште 5), тек по завршетку њихове изградње биће стављена у функцију, што се очекује за око три месеца, јавља Танјуг.

Фото: И.Маринковић

 

 

У међувремену, трамвај 12 привремено ће користити стајалишта у улици Немањиној, док трамвај 11 у тој зони за сада неће имати стајалишта.

Коначним завршетком радова на изградњи Савског трга повезивањем Немањине и Карађорђеве улице са Савском улицом створили су се услови за пуштање у саобраћај трамвајских линија 11 и 12 које су до сада саобраћале преко Новог Београда.

За становнике Бановог брда то ће имати посебан значај јер ће новом трасом линије 12 добити директну, кратку и значајно бржу везу са Сајмом, Мостарском петљом, Савским тргом уз могућност преседања на велики број других линија.

За становнике Дорћола преко линије 11 биће такође омогућена веза са Савским тргом, Мостарском петљом и Сајмом уз преседање, саопштили су из Секретаријата за јавни превоз.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".