Један од њих је и тај како да измасирате теме ако желите да имате лепшу и бујнију косу, а да при том не проведете сате фенирајући се.

Масажа власишта одузеће вам тек неколико минута, а осим лепше косе, постоје и многи други бенефити, попут осећаја опуштености као и ефекта који има на бржи и бољи раст косе.

Фото: Профимедиа

 

Стрес затеже теме, омета циркулацију и раст косе, а редовном масажом се можете ослободити те напетости и подстакнути проток крви. Ово ће покренути бољу циркулацију кисеоника и хранљивих састојака до фоликуле.

Неки истраживачи су ову методу повезали и са дебљањем длаке и гушћим растом косе.

Како да измасирате власиште?

Са масажом се креће од врата према врху главе.

Узмите уље за косу по избору, па га утрљавајте од три до пет минута у власиште. Препорука је, наравно, да бирате она која подстичу раст косе и добра су за негу власи.

Фото: Профимедиа

 

Уколико имате густу и коврџаву косу, пре масаже је поделите у више делова, па масирајте део по део власишта, све док не прођете читаву површину главе.

Код масирања можете да користите различите покрете, а масажа се изводи прстима или ручним зглобовима, или комбинацијом. Пошто су теме и коса добро намазани уљем, узмите четку за прођите њоме по целој глави, почевши од потиљка.

Правите полукружне покрете око главе.

После понављања два до три круга по глави, косу оперите шампоном и стилизујте је као и обично.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".