Jedan od njih je i taj kako da izmasirate teme ako želite da imate lepšu i bujniju kosu, a da pri tom ne provedete sate fenirajući se.

Masaža vlasišta oduzeće vam tek nekoliko minuta, a osim lepše kose, postoje i mnogi drugi benefiti, poput osećaja opuštenosti kao i efekta koji ima na brži i bolji rast kose.

Foto: Profimedia

 

Stres zateže teme, ometa cirkulaciju i rast kose, a redovnom masažom se možete osloboditi te napetosti i podstaknuti protok krvi. Ovo će pokrenuti bolju cirkulaciju kiseonika i hranljivih sastojaka do folikule.

Neki istraživači su ovu metodu povezali i sa debljanjem dlake i gušćim rastom kose.

Kako da izmasirate vlasište?

Sa masažom se kreće od vrata prema vrhu glave.

Uzmite ulje za kosu po izboru, pa ga utrljavajte od tri do pet minuta u vlasište. Preporuka je, naravno, da birate ona koja podstiču rast kose i dobra su za negu vlasi.

Foto: Profimedia

 

Ukoliko imate gustu i kovrdžavu kosu, pre masaže je podelite u više delova, pa masirajte deo po deo vlasišta, sve dok ne prođete čitavu površinu glave.

Kod masiranja možete da koristite različite pokrete, a masaža se izvodi prstima ili ručnim zglobovima, ili kombinacijom. Pošto su teme i kosa dobro namazani uljem, uzmite četku za prođite njome po celoj glavi, počevši od potiljka.

Pravite polukružne pokrete oko glave.

Posle ponavljanja dva do tri kruga po glavi, kosu operite šamponom i stilizujte je kao i obično.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".