Орнела је једна од најпознатијих и најлепших европских глумица, а спада у ред дива италијанске кинематографије, раме уз раме са Софијом Лорен, Моником Вити, Силваном Мангано, Ђиђи Лолобриђидом...

Ова 66-годишњакиња синоћ је показала да јој године не могу ништа, те да стари достојанствено и са стилом, а да је ипак задржала лепоту и негован изглед. Орнела се испрва појавила у прелепој, гламурозној хаљини нежнозлатне боје опточеној шљокицама у којој је истакла своју витку фигуру и сензуалан деколте.

Фото: Профимедиа

 

Прослављена дива је ову креацију употпунила салонкама са штрасом и упечатљивим минђушама, док је своју дугу, бујну косу увила у холивудске локне. Нешто касније Орнела се пресвукла, заблиставши у једноставној хаљини од црног сатена са дискретним туфницама исте боје.

Глумица је у овој тоалети са дубоким шлицем акцентовала своје дуге ноге, али опет је изгледала веома заводљиво и нимало вулгарно.

Фото: Профимедиа

 

Но, Орнела је уложила пуно труда да би изгледала овако добро и у седмој деценији, а својевремено је признала да су њена деца док су била мала умела да кажу: "Мама је стално на дијети". Она практикује веома пажљиво осмишљењу исхрану, која укључује много воћа и поврћа, са веома мало соли, угљених хидрата и рафинисаног шећера. Открила је и да воли зачине, а посебно куркуму због њеног антиифламаторног дејства. Лепа Италијанка је и физички активна, а најрадије практикује јогу.

Фото: Профимедиа

 

Орнела је једном приликом истакла да је темперамент и спонтаност наследила од оца, који је био родом из Напуља, а да шарм и лепоту дугује мајци која је имала руске корене.

Иначе, Орнелино право име је Франческа Ривела, а има и сестру близнакињу Клаудију. Девојчице су остале саме са мајком када су имале само 10 година, у том периоду њихов отац је преминуо, а породица је једва састављала крај са крајем. Већ са 13 година Орнела је постала веома привлачна и изгледала је неколико година старије, што је искористила да дође до лаке зараде - почела је да позира гола у уметничкој школи, без знања своје мајке. Убрзо је почела да позира и за мушке часописе, а провокативне фотографије су видели сви - чак и њена породица и наставници, што је умало резултирало искључењем из школе.

Фото: Профимедиа

 

Већ у 14-ој години њен живот се из корена променио; Клаудија је отишла на аудицију за филм режисера Дамијана Дамијанија "The Most Beautiful Wife" , али је главну улогу добила Франческа, која се ту нашла само да би правила друштво својој близнакињи. Управо је Дамијано и предложио да Франческа Ривела постане Орнела Мути. Након тога она је углавном глумила у нискобуџетним фимовима са еротским сценама, а прекретница у њеној каријери био је филм “La Derniere femme" из 1976, када су је већ прозвали новом Софијом Лорен и Ђиђом Лолобриђидом.

Фото: Профимедиа

 

Италијанска дива је имала два брака, први са Алесијем Ораном, такође веома познатим глумцем, а пар је пре развода провео пет заједничких година. Убрзо након тога она је утеху пронашла у наручју бизнисмена Федерика Факинетија са којим је добила и двоје деце - ћерку Каролину и сина Андреа. Иначе, Орнела има и ћерку Наике, коју је добила још као 19-годишњакиња, али јавност никада није сазнала ко је њен отац.

Фото: Профимедиа

 

Факинети и Орнела били су заједно пуних 17 година, пре него што су 1996. ставили тачку на брак. Она је уживала у још једној великој љубави - оној са 10 година млађим француским предузетником Фабрисом Керевеом, а пар је био заједно 12 година, све до 2020. када је пандемија пресудила њиховој вези, односно физичка дистанца. "Толико се волимо, али се ретко виђамо", рекла је Мути.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".