Иако је познат по народној мудрости, а по неким злонамерним критичарима, тешкој психијатријској дијагнози, Илија је гледаоце одушевио својом интерпретацијом старе поучне приче. 

У причи се ради о човеку који седи на својој ливади и одмара, а онда наиђе пролазник који је разочаран његовом лењошћу, и предлаже му да прошири имање напорним радом. Затим на питање "И шта онда?" пролазник одговара па прошири га још, и још и тако у недоглед... Када пролазнику досади да одговара, на последње питање "И шта онда?" пролазник одговара "Онда можеш да легнеш на ливаду и да уживаш!" на шта човек који лежи на трави одговара "драги пролазниче хвала, али ја већ уживам!" 

Мудре Змајеве речи ушле су у срца публике још од давних дана, када је његов чувени говор на сахрани његовог оца постао виралан на интернету, а они који су том приликом прекидали, његов реферат и његове дивне речи, морали су да напусте сахрану. 

Оно што можда нисте приметили, јесте до да је Змај држао у руци диктафон којим је свој инспиративни говор желео да забележи, а када су људи који су дошли на сахрану показали непоштовање према сјајном реферату, он се наљутио и наредио да се сахрани његов отац Јован Граховац. Затим је врло брзо променио мишљење и забранио да се сахрани његов отац, док не заврши говор, а када се умешала тетка, цела сахрана се засмејала. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".