Iako je poznat po narodnoj mudrosti, a po nekim zlonamernim kritičarima, teškoj psihijatrijskoj dijagnozi, Ilija je gledaoce oduševio svojom interpretacijom stare poučne priče. 

U priči se radi o čoveku koji sedi na svojoj livadi i odmara, a onda naiđe prolaznik koji je razočaran njegovom lenjošću, i predlaže mu da proširi imanje napornim radom. Zatim na pitanje "I šta onda?" prolaznik odgovara pa proširi ga još, i još i tako u nedogled... Kada prolazniku dosadi da odgovara, na poslednje pitanje "I šta onda?" prolaznik odgovara "Onda možeš da legneš na livadu i da uživaš!" na šta čovek koji leži na travi odgovara "dragi prolazniče hvala, ali ja već uživam!" 

Mudre Zmajeve reči ušle su u srca publike još od davnih dana, kada je njegov čuveni govor na sahrani njegovog oca postao viralan na internetu, a oni koji su tom prilikom prekidali, njegov referat i njegove divne reči, morali su da napuste sahranu. 

Ono što možda niste primetili, jeste do da je Zmaj držao u ruci diktafon kojim je svoj inspirativni govor želeo da zabeleži, a kada su ljudi koji su došli na sahranu pokazali nepoštovanje prema sjajnom referatu, on se naljutio i naredio da se sahrani njegov otac Jovan Grahovac. Zatim je vrlo brzo promenio mišljenje i zabranio da se sahrani njegov otac, dok ne završi govor, a kada se umešala tetka, cela sahrana se zasmejala. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".