Комеморацији је присуствовао и Хусеин Хасанефендић Хус, Акијев дугогодишњи сарадник и пријатељ.

- Он је био нормалан, топао човек, са свим врлинама и манама. С бескрајном душом и бескрајним срцем, али с тоталним помањкањем самоконтроле и свести да се мора чувати. Нема тог строја који иде вечно, ако га се не подмаже, не знам... Једноставно није био то у стању. До даске, сваки пут до даске - рекао је Хус за Index.hr

Фото: Јутјуб принтскрин/Глазбахр

 

На питање да ли ће неко заменити Акија, пошто је "Парни ваљак" планирао турнеју ове године, Хус је одговорио следеће:

- Ми као бенд ћемо опстати као формација, али сигурно нећемо мењати Акија. Можда ћемо у неком тренутку свирати концерте с неким певачем који ће бити гост певач или тако нешто. Аки је незамјењив. Можда ће бити неко ново поглавље, не знам, не размишљам о томе... Верујте ми, поумираћемо и ми ако не наставимо да  свирамо. Ми морамо да свирамо. То нама није потреба да би живели, ми живимо да би свирали. Ми можемо сад да станемо и ок, млађи момци ће се снаћи, ми смо егзистенцијално осигурани и без Парног Ваљка... Није нама Ваљак био потреба да зарађујемо новац, нама је била потреба да свирамо - рекао је Хус и додао:

Фото: АТА имагес

 

- Мислим да ћемо сигурно одржати један трибуте концерт, то морамо због Акија. Шта ће даље бити, не знам... - рекао је Хус.

(Inex.hr)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".