Аки ће на последњи починак бити испраћен песмом "Sailing" Рода Сјуарта, коју је често певушио сину Кикију  када је он још био беба.

– Татек лепо спава – рекао је пријатељима уплакани Кики Рахимовски, син Александра Рахимовског који ће у среду по последњи пут допутовати у Загреб. 

Исконског музичара на последњи починак ће испратити и чланови групе који ће уз његов гроб отпевати две македонске песме које је Аки много волео.

Фото: АТА имагес

 

Обожаваоци “Парног ваљка” и Акија Рахимовског у уторак су покојном певачу одали почаст тако што су код Зденца живота на Тргу Републике Хрватске у Загребу запалили лампионе.

Група "Парни ваљак" на свом официјалном Јутјуб каналу објавила је емотивни видео посвећен преминулом Акију Рахимовском, човеку који је, с остатком бенда, обележио многе генерације својим гласом и песмама.

Уз песму "Јесен у мени" направљен је видео у којем се виде Акијеве фотографије за које је заслужан Саша Хузјак.

Фото: А. Станковић

 

- Збогом пријатељу. Оставио си нам огромну празнину и величанствена сећања - написано је у опису видеа.

Акијеви сарадници из "Парног ваљка" огласили су се саопштењем када је њихов пријатељ изненада преминуо.

- Напустио нас је наш добри дух, пријатељ и саборац, Аки – човек који је живео за песму, бину и своју публику. Још смо у шоку и неверици и дубокој жалости те тренутно нисмо у стању да дајемо изјаве за медије - почели су они.

Фото: Алекса Станковић

 

- Веселили смо се предстојећој турнеји и новом синглу. Ово је превелики губитак драгог нам пријатеља те вас у име његове породице и бенда молимо за разумевање. Овим путем желимо да се захвалимо публици, пријатељима и колегама на порукама подршке и изјавама саучешћа.

Подсетимо, популарни певач “Парног ваљка” преминуо је у суботу установили су словенски лекари, од октазивања срчаног мишића.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".