Komemoraciji je prisustvovao i Husein Hasanefendić Hus, Akijev dugogodišnji saradnik i prijatelj.

- On je bio normalan, topao čovek, sa svim vrlinama i manama. S beskrajnom dušom i beskrajnim srcem, ali s totalnim pomanjkanjem samokontrole i svesti da se mora čuvati. Nema tog stroja koji ide večno, ako ga se ne podmaže, ne znam... Jednostavno nije bio to u stanju. Do daske, svaki put do daske - rekao je Hus za Index.hr

Foto: Jutjub printskrin/Glazbahr

 

Na pitanje da li će neko zameniti Akija, pošto je "Parni valjak" planirao turneju ove godine, Hus je odgovorio sledeće:

- Mi kao bend ćemo opstati kao formacija, ali sigurno nećemo menjati Akija. Možda ćemo u nekom trenutku svirati koncerte s nekim pevačem koji će biti gost pevač ili tako nešto. Aki je nezamjenjiv. Možda će biti neko novo poglavlje, ne znam, ne razmišljam o tome... Verujte mi, poumiraćemo i mi ako ne nastavimo da  sviramo. Mi moramo da sviramo. To nama nije potreba da bi živeli, mi živimo da bi svirali. Mi možemo sad da stanemo i ok, mlađi momci će se snaći, mi smo egzistencijalno osigurani i bez Parnog Valjka... Nije nama Valjak bio potreba da zarađujemo novac, nama je bila potreba da sviramo - rekao je Hus i dodao:

Foto: ATA images

 

- Mislim da ćemo sigurno održati jedan tribute koncert, to moramo zbog Akija. Šta će dalje biti, ne znam... - rekao je Hus.

(Inex.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".