Како пише Блиц, Сплићанка је поменула да је у главном граду Србије 30. децембра било снега и леда, што се није испоставило као тачно.

- Имала сам велики проблем да се паркирам испред ресторана на Карабурми тог 30. децембра због великог снега и леда и нисам навикла на такве услове јер живим на медитеранској обали и из тог разлога се нисам јавила Матеју - рекла је Маја у интервјуу.

Корисници друштвених мрежа окарактерисали су ту изјаву као лажну, с обзиром на то да је у Београду тог дана било преко 10 степени, те није било ни снега. Осим њених изјава, да Сања, Перишева девојка, и његова екипа која је била у Београду нешто "крију" додатно су подгрејале поруке које је полиција у Хрватској пронашла у њиховим телефонима.

За Матејем се трага већ 25 дана, а на многа питања и даље није дат одговор. Последња нејасноћа појавила се након откривања преписке Матејових пријатеља у којој са својом девојком Сањом говори о конзумацији дрога у клубу "Готик".

Судећи по тим порукама, може се извући закључак да су Хрвати у ноћи Перишевог нестанка конзумирали дрогу, али и даље није познато да ли је то учинио и Матеј, као ни ко је "човек са којим је ишао по ђир", а који се спомиње у њиховим порукама. Претпоставља се да је то био дилер, односно продавац наркотика.

Подсетимо, Матејев пријатељ Божо који је био са њим у ноћи између 30. и 31. децембра у клубу "Готик", рекао је да не зна шта је било Перишу, постављајући питање да ли су у питању "халуциногене дроге или нешто друго слично". Првобитно је саопштио девојци Сањи како нису конзумирали наркотике и да не зна шта је могло да му се деси, али је неколико дана касније ипак рекао како су користили опијате, али тек пошто је Матеј изашао из клуба. Сања му је одговорила како Матеј не би узео ништа сам, "осим ако му неко у том ђиру није понудио". Истакла је како Матеј није девојка да му неко стави дрогу у пиће, на шта је његов друг рекао "Стварно не разумем".

Њихов разговор наставио се неколико дана касније, а у једној поруци помиње се и Маја Сопта.

- Можда је Матеј успут упао у причу у том ђиру са човеком. Можда није планирао то. Или та Маја користи и та чуда, да му је она неког решила - написала је Сања, а из Божов одговора може се претпоставити да Сплићанима коришћење наркотика није непознато.

- Маја не користи - одговрио је он. Сања га је затим упитала да ли је Матеју било кирво "што сте ви са Задранима узели, а он није", али он је рекао да Периш није ни знао за то, да су "узели" након његовог одласка.

Из ових порука може се закључити да су Сплићани узимали опијате са Задранима, али и даље није отркивено да ли је Матеј користио дрогу те вечери.

Маја Сопот, како преносе медији, дала је полицији информације да Матеј повремено користи наркотике, али је јуче у интервјуу за ТВ Прва дала потпуно другачију изјаву.

- То је златан момак. Не можем било ко да ради, студира и да се бави спортом. Таква осбоа сигурно не знам ни ја шта ради. Ни ја исто не бих постигла да корстим апсолутно ништа - истакла је Маја, осврнувши се на сумње како ју је Матеј контактирао ради куповине опијата.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".