Ипак, наде да би се тиме могло ући у било какав траг несталом младићу брзо су угашене, пошто је објашњено да се полиција улоговала на налог како би поново проверила комуникације из претходног периода.

Иначе, сигнал Перишевог мобилног телефона, како је раније утврдила истрага, последњи пут лоциран је у близини Великог ратног острва око 2.40, 31. децембра. То је утврђено према реконструкцији кретања Сплићанина коју су направили српски органи реда. Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 до момента силаска у реку Саву, у 1.52 после поноћи, одакле му се губи сваки траг.

Фото: Архива Новости/МУП Хрватске

 

 

Поводом мистериозног "онлајн" логовања на вајбер-налог Матеја Периша јуче се огласио и његов отац Ненад, који се и даље налази у главном граду Србије.

- Упознат сам са тим од стране полиције - каже он.

- Ради се о активностима које органи реда спроводе у склопу истраживања свих детаља о овом случају. Тако су се прикључили на "Вајбер" мог сина, како би прегледали последње разговоре и поруке које је послао. Сви раде заиста лавовски посао да се дође до било каквих сазнања, на чему сам им неизмерно захвалан. Надам се да ће што пре бити било каквих вести.

Фото: Милена Анђела/Друштвене мреже

 

 

Податак који је окачио један од другова који поседује број Матеја Периша да је он био активан 21. јануара у 21.53 брзо се проширио и изазвао лавину коментара и на мрежама, али и наду да је нестали Сплићанин жив. Ипак, неколико корисника брзо је угасило надања његових другова рекавши да се неко од полицијских службеника улоговао и проверавао последње позиве и поруке на налогу. 

ПРОВЕРА СВАКЕ ДОЈАВЕ

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да полиција проверава буквално сваку дојаву и информацију која се доводи у везу са несталим Сплићанином. Он је истакао да у овом случају има и добронамерних и злонамерних људи који се јављају, али да би било која права информација била од велике користи.