Kako piše Blic, Splićanka je pomenula da je u glavnom gradu Srbije 30. decembra bilo snega i leda, što se nije ispostavilo kao tačno.

- Imala sam veliki problem da se parkiram ispred restorana na Karaburmi tog 30. decembra zbog velikog snega i leda i nisam navikla na takve uslove jer živim na mediteranskoj obali i iz tog razloga se nisam javila Mateju - rekla je Maja u intervjuu.

Korisnici društvenih mreža okarakterisali su tu izjavu kao lažnu, s obzirom na to da je u Beogradu tog dana bilo preko 10 stepeni, te nije bilo ni snega. Osim njenih izjava, da Sanja, Periševa devojka, i njegova ekipa koja je bila u Beogradu nešto "kriju" dodatno su podgrejale poruke koje je policija u Hrvatskoj pronašla u njihovim telefonima.

Za Matejem se traga već 25 dana, a na mnoga pitanja i dalje nije dat odgovor. Poslednja nejasnoća pojavila se nakon otkrivanja prepiske Matejovih prijatelja u kojoj sa svojom devojkom Sanjom govori o konzumaciji droga u klubu "Gotik".

Sudeći po tim porukama, može se izvući zaključak da su Hrvati u noći Periševog nestanka konzumirali drogu, ali i dalje nije poznato da li je to učinio i Matej, kao ni ko je "čovek sa kojim je išao po đir", a koji se spominje u njihovim porukama. Pretpostavlja se da je to bio diler, odnosno prodavac narkotika.

Podsetimo, Matejev prijatelj Božo koji je bio sa njim u noći između 30. i 31. decembra u klubu "Gotik", rekao je da ne zna šta je bilo Perišu, postavljajući pitanje da li su u pitanju "halucinogene droge ili nešto drugo slično". Prvobitno je saopštio devojci Sanji kako nisu konzumirali narkotike i da ne zna šta je moglo da mu se desi, ali je nekoliko dana kasnije ipak rekao kako su koristili opijate, ali tek pošto je Matej izašao iz kluba. Sanja mu je odgovorila kako Matej ne bi uzeo ništa sam, "osim ako mu neko u tom điru nije ponudio". Istakla je kako Matej nije devojka da mu neko stavi drogu u piće, na šta je njegov drug rekao "Stvarno ne razumem".

NJihov razgovor nastavio se nekoliko dana kasnije, a u jednoj poruci pominje se i Maja Sopta.

- Možda je Matej usput upao u priču u tom điru sa čovekom. Možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila - napisala je Sanja, a iz Božov odgovora može se pretpostaviti da Splićanima korišćenje narkotika nije nepoznato.

- Maja ne koristi - odgovrio je on. Sanja ga je zatim upitala da li je Mateju bilo kirvo "što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije", ali on je rekao da Periš nije ni znao za to, da su "uzeli" nakon njegovog odlaska.

Iz ovih poruka može se zaključiti da su Splićani uzimali opijate sa Zadranima, ali i dalje nije otrkiveno da li je Matej koristio drogu te večeri.

Maja Sopot, kako prenose mediji, dala je policiji informacije da Matej povremeno koristi narkotike, ali je juče u intervjuu za TV Prva dala potpuno drugačiju izjavu.

- To je zlatan momak. Ne možem bilo ko da radi, studira i da se bavi sportom. Takva osboa sigurno ne znam ni ja šta radi. Ni ja isto ne bih postigla da korstim apsolutno ništa - istakla je Maja, osvrnuvši se na sumnje kako ju je Matej kontaktirao radi kupovine opijata.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".