У протеклој години продато је око 1.200 "мерцедесa", око 600 "аудија" и 250 "ленд ровера", док се за БМВ одлучило око 800 купаца. Што значи да се премијум аутомобили без обзира на ковид и кризу у пословању траже.

- Понуда на тржишту јесу дефинитивно деривати путничких возила са хомологацијом комерцијалних возила и ми смо ове године представили 500Л у крос изведби која је за готово шест месеци продата у 300 примерака - каже Игор Шево из ФЦА.

После две године паузе, ове године увозници планирају да се у Београду одржи Сајам аутомобила од 12. до 15. маја. Тема овогодишњег Сајма аутомобила биће презентација еколошких возила, како би се јавности представили брендови који производе електрична возила и хибриде, али и да би будући купци били упућени које све могућности нуде нови трендови ауто-индустрије. Најтраженији нови модел средње класе била је "октавија".

- За овај модел су посебно коришћени левак за лакше пуњење AdBlue течности где је сада могуће течност пунити и на камионским терминалима - истиче Александра Ђокић из "Ауто–Чачка".

 

Када је реч о чисто електричним аутомобилима у Србији их је прошле године регистровано педесетак. Већину су купиле велике компаније које се баве еколошким питањима или су служила као тест возила у фирмама које се баве продајом таквих аутомобила.

(РТС)