Најлакше је убацити прљаве судове у машину и укључити је да одради свој посао, али она може у неким случајевима да направи више штете него користи. Зато је важно да ове предмете никада у њу не стављате.

Метални плех

Уколико желите да метални плех траје годинама, прескочите машину и након употребе га оперите у топлој води. Након што сте га користили неколико пута, можете га изрибати помоћу соли како бисте уклонили све неприметне остатке хране који су се задржали на површини.

Фото: Профимедиа

 

Тигањ

Тигањ неће издржати поновљена прања у машини, па је много боље да их оперете ручно користећи детерџент и мекани сунђер. Окрените мекану страну сунђера док перете тигањ како га не бисте изгребали и оштетили.

Дрвени кухињски прибор

Топла вода и сушење су прејаке за дрво и могу покварити облик овог прибора. Оперите га ручно у топлој води без детерџента.

Фото: Профимедиа

 

 

Пластични прибор

Мекана пластика ће се распасти приликом прања у машини па обавезно прочитајте упутства произвођача. Уколико пише да га можете прати у машини, ставите га на горњу решетку где је мања топлота.

Фото: Профимедиа

 

Кристал

У машину такође не би требало да стављате кристалне чаше за вино и сличне предмете јер је велика вероватноћа да ће пући.

Оштри ножеви 

Овог правила би требало да се придржавате уколико у вашој машини не постоји одвојени део у који можете да ставите ножеве. У супротном, они могу да оштете унутрашњост машине. Такође, детерџент који се користи у машинама за прање судова их може отупити, а топла вода и топлота могу олабавити њихове дршке.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".