Након што је информација да је Матеј последњи пут покушао да контактира њу пре него што је нестао, Сплићанка је деактивирала профиле на друштвеним мрежама и повукла се, све до овог тренутка.

- Моје име је Маја Сопта, долазим из Сплита, имам 31 годину. Моја мајка је Матеју била учитељица, мој брат му је пријатељ. Избрисала сам Инстаграм и Фејсбук због порука и претњи које добијам. Максимално сарађујем са полицијом, допустила сам да прегледају читав мој стан и аутомобил. Спремна сам крв и косу да дам само да скинем љагу са свог имена - рекла је Маја која више није у Србији.

Она наводи да је 27. децембра стигла у Београд и да се цела ситуације брзо догодила

- По доласку у Београд отишла сам одмах код пријатељице у стан, где сам била и смештена. Међутим, отишла сам на вечеру иако сам се осећала лоше. Отишли смо у бар, а после тога сам добила температуру. Тридесетог сам ишла у један ресторан и тамо видела како ми је Матеј прво послао поруку на Инстаграм, а онда ме и звао јер нисам имала интернет и нисам видела поруку, али нисам успела да се јавим јер сам била у колима - говори она.

- Да сам знала да долазе у Београд, све бих им рекла како и шта и упутила их, рекла бих им где да иду и шта да раде. Одговорила сам Матеју на поруку на Инстаграму када сам могла и питала га ко је све дошао у Београд јер сам мислила да ми је и брат ту. Никад ми није одговорио.

Маја наводи како ју је брат позвао и у паници питао где је.

- Ја сам му (Матеју прим. аут.) опет послала поруку да га питам где је, да му кажем да га траже и да се јави. Мени није било у глави да је ово све овако... Тек када ме је 31. контактирала полиција, схватила сам колико је озбиљна ситуација, покушала сам да умирим све и да им кажем да ће се јавити, да му није ништа. Међутим, када ме је полиција контактирала, схватила сам колико је озбиљно - истиче она, додајући да се каје јер није одговорила на телефонски позив и да јој је због тога највише жао.

Првобитно је мислила да је Матеј отишао са неком девојком, док је тек касније схватила колико је ситуација озбиљна.

- Прво сам мислила да је са неком цуром, а потом да се нешто десило у клубу јер има будалетина који би му на националног оносви наудили. Највише нас мучи што дан-данас не знамо шта се догодило - 

Девојка из Сплита не жели да се о њој шире лажи путем медија.

- Нису ни полицајци, нити смо ми пријатељи, могли да дамо исказ за новине јер смо тада ометали истрагу, те лажи толико иду далеко да су рекли да се бавим проституцијом и да су ми одузели пасош. Ја сам озбиљна цура и трудим се да постанем нешто у животу, јер кад постанем мајка, нећу моћи да радим овако као сада у животу - рекла је Хрватица.

На постављено питање када је срела Ненада Периша, Матејевог оца, она није могла да сакрије сузе.

- Срела сам га случајно 4. јануара када сам ишла да дам изјаву. Рекла сам му речи утехе. Како време пролази, моје срце некако зна, нада се да је жив. Причали смо као људи... Шта можете рећи - истиче Маја, нагласивши да Ненад Периш никада није посуњао у њу, те да због полицијске забране нису могли да се оглашавају у медијима.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".