Након што је хрватска полиција посетила Београд како би прикупили материјал у вези са истрагом нестанка Матеја Периша, данас ће поново саслушати његове пријатеље. Они су се након пријаве нестанка Матеја и саслушања у београдској полицији, вратили назад у Хрватску

Поред пријатеља који су били са њим те ноћи, данас ће поново бити саслушана и Сплићанка Маја С. коју је Периш кобне ноћи последњу звао на телефон, међутим она се, како тврди, није јавила.

Поновним саслушањем, полиција покушава да утврди да ли постоји нешто што се те ноћи дешавало, а што до сада полицији нису рекли.Према информацијама које су доступне јавности, они до сада нису знали да објасне где је Матеј критичне ноћи кренуо, зашто је у мајици кратких рукава истрчао из клуба "Готик" у ком су били, да ли је конзумирао неке наркотике и зашто одмах нису кренули да га траже када су видели да се не враћа за њихов сто, преноси Блиц.

Према досадашњим инфромацијама, Матејеви пријатељи су наводно полицији рекли да је он можда те ноћи кренуо до апартмана на Дорћолу који су заједно изнајмили, међутим у ту верзију нико не верује, јер је газда апартмана младићима дао само један кључ и он није био код Матеја, с обзиром да су младићи после изласка отишли тамо и преспавали, а онда ујутру, када су видели да им се друг не враћа, отишли у полицију да пријаве његов нестанак.

Поред младића, хрватска полиција ће саслушати и Мају С., која се последња чула са Матејом. Она је у првом обраћању јавности након његовог нестанка изјавила да јој је најжалије што се Матеју није јавила у позиву који је имала у 22.39 часова.

Матеј се кретао у имућном друштву. Он је радио као скипер. Један од његових другова, с којима је био у Београду за новогодишње празнике, завршио је Факултет грађевинарства, архитектуре и геодезије, а његови познаници су за хрватски „Вечерњи лист" истакли да је из угледне породице и да му је отац власник грађевинске и пројектантске компаније. Један од младића је рукометаш, а један је завршио математичку гимназију.

Његови пријатељи нису желели да дају изјаве за медије након нестанка Матеја, а недавно се и појавио снимак који је разбеснео многе. На њему се види друштво како ужива у добром проводу - према једној верзији у питању је друг који је био са Матејем у Београду на прослави пре Нове године, док је према другој реч о брату Сплићанке која се последња чула са Перишем пре нестанка, а који није био у Београду у том тренутку са остатком друштва. Видео је свакако наишао на осуду.

Инстаграм корисници из Хрватске су пре неколико дана у коментарима писали и да су Матејеви другови и после нестанка свог друга објављивали на мрежама фотографије провода у Београду што је изазвало гнев многих коментатора који нису могли да разумеју такво понашање...

- Људи моји, то су му пријатељи, деца ловатора... За дотичне се зна да воле да дивљају по Сплиту и околним местима, брза кола, скупа роба... Ено дотични наздравља уз чашу вина на инстасторију - написао је, између осталог, један од коментатора.

Подсетимо, Периш је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, након што је изишао из клуба Готик. Његово даље кретање пратиле су сигурносне камере те је утврђено да је трчао београдским улицама, иако га нико није јурио. Само је у једном тренутку покушао је да заустави такси, а онда је продужио до ресторана Саванова, где му се губи сваки траг. Камере су "покриле" девет минута његовог кретања након изласка из Готика све до ресторана Саванова, као и његов покушај да заустави такси након ког је продужио до ресторана на савској променади.

(Мондо)