Матеј Периш (27) нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра, а за њим већ више недеља трага српска полиција. На последњем снимку до кога су дошли припадници министарства унутрашњих послова види се силуета мушкарца који се спушта ка Сави, а Никола Драговић каже да је за утврђивање о којој је особи тачно реч неопходно 30 дана, преноси Телеграф.

- Снимак који сам погледао направљен је са око сто метара раздаљине и лошијег је квалитета. Како би са сигурношћу могао да закључим да је у овом случају реч о Матеју морао бих да упоредим његов снимак хода или трчања од пре шест месеци. Не сумњам да га његов отац по ходу може познати јер је то његово дете - изјавио је Драговић за Телеграф.

Он подсећа да си снимци са скинутих камера увек могу изоштравати како би се добила квалитетнија слика, а тајна је у количини пиксела.

- Када је реч о доказима који се вештаче из видео записа на сваки детаљ се обраћа пажња. И што је још захтевније, реч је о фиксном доказу који се може изнова гледати и откривати. И ако се на снимку тачно не може закључити шта се догодило са неком особом, то се на основу неких детаља може открити - закључио је он.

(Телеграф)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".