Девојка, која је такође из Сплита, пробудила је сумње због наводног мењања исказа, након чега је изјавила полицији да Матеј користи опијате, деактивирајући друштвене мреже, уз блокирање свих људи који су повезани са овим несрећним догађајем, преноси Блиц.

Како наводи извор хрваског "Вечерњег листа", она је прво изјавила како је спавала у тренутку кад ју је Матеј звао, а потом да се чула са њим док је он био у Готику, али да није разумела шта Матеј говори због буке у ноћном клубу.

- Био је то случајан сусрет и она ми је тада кратко рекла да се она и Матеј нису чули, али да је имала његов пропуштени позив. Каже да је спавала... Али то је било пре 23 сата када је он био спојен на Вај-фај мрежу и кад је била забежена његова последња активност на WhatsApp-у - рекао је отац несталог младића Ненад Периш.

Фото: Приватна ахрива/принтскрин

 

 

Међутим, након саслушања у полицији појавила се и друга верзија.

- Маја је често у Београду, а наводно је на друштвеним мрежама качила слике провода из једног клуба који се налази близу места наком је Матеј нестао. Не зна се да ли је била тамо и те вечери, али се не искључује могућност да је Периш кренуо да се нађе са њом - истиче извор повезан са истрагом за "Вечерњи лист", додајући да се она наводно јавила на један његов позив и да ништа није чула због гласне музике у локалу.

Након тога, она је блокирала сваког ко ју је питао за Матеја, а нестала је и са друштвених мрежа, па то додатно "подгрева сумње" да Сплићанка можда има још неку информацију.

Матеј и Маја се познају од раног детињства, с обзиром на то да се Периш дружио са њеним братом.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".