Премијерка Ана Брнабић изјавила је у интервјуу за амерички Си-Ен-Ен да је разочарана начином на који је српски тенисер Новак Ðоковић третиран у Аустралији и нагласила да не види Ðоковића као антиваксера.

- Уверавали су ме да политика неће бити умешана и да ће према Новаку поштено поступати - рекла је Брнабић.

- Не могу рећи да сам се осећала издано. Оно за шта ја бринем је да грађани Србије буду третирани поштено и да ја покушам да им помогнем што је више могуће - рекла је Брнабић.

Упитана да ли зна зашто Ðоковић не жели да се вакцинише, рекла је да не зна и да је то његова лична одлука.

На констатацију да га у Аустралији сматрају антиваксером и питање да ли би Ðоковић требало да објасни свој став о вакцинама, премијерка је рекла да не мисли да би он то требало да уради.

- Не видим Новака као антиваксера. Када је Новак организовао тениски турнир у Србији, имали смо све вакцине доступне за тениске играче када нису могли да се вакцинишу у својим земљама. Он је подржао вакцинацију, он подржава вакцинацију људи који желе да се вакцинишу. Не сматрам га антиваксером - поручила је Брнабић.

На питање да ли јој је било неугодно што је у протеклих недељу и више дана морала да брани нечија права да се не вакцинише, иако покушава да подстакне људе на вакцинацију, одговорила је:

- Зар не живимо у демократији? Зар није до избора људи? Поносна сам и срећна што смо у Србији покушали да омогућимо људима да изразе своја неслагања, а нисмо их присиљавали да се сагласе с нечим.