Premijerka Ana Brnabić izjavila je u intervjuu za američki Si-En-En da je razočarana načinom na koji je srpski teniser Novak Ðoković tretiran u Australiji i naglasila da ne vidi Ðokovića kao antivaksera.

- Uveravali su me da politika neće biti umešana i da će prema Novaku pošteno postupati - rekla je Brnabić.

- Ne mogu reći da sam se osećala izdano. Ono za šta ja brinem je da građani Srbije budu tretirani pošteno i da ja pokušam da im pomognem što je više moguće - rekla je Brnabić.

Upitana da li zna zašto Ðoković ne želi da se vakciniše, rekla je da ne zna i da je to njegova lična odluka.

Na konstataciju da ga u Australiji smatraju antivakserom i pitanje da li bi Ðoković trebalo da objasni svoj stav o vakcinama, premijerka je rekla da ne misli da bi on to trebalo da uradi.

- Ne vidim Novaka kao antivaksera. Kada je Novak organizovao teniski turnir u Srbiji, imali smo sve vakcine dostupne za teniske igrače kada nisu mogli da se vakcinišu u svojim zemljama. On je podržao vakcinaciju, on podržava vakcinaciju ljudi koji žele da se vakcinišu. Ne smatram ga antivakserom - poručila je Brnabić.

Na pitanje da li joj je bilo neugodno što je u proteklih nedelju i više dana morala da brani nečija prava da se ne vakciniše, iako pokušava da podstakne ljude na vakcinaciju, odgovorila je:

- Zar ne živimo u demokratiji? Zar nije do izbora ljudi? Ponosna sam i srećna što smo u Srbiji pokušali da omogućimo ljudima da izraze svoja neslaganja, a nismo ih prisiljavali da se saglase s nečim.