- Често сам одлазио код покојног оца Андреја из Сланаца, да му испричам свој љубавни проблем о одређеној девојци у том тренутку, а од њега да добијем савет, шта би требао да урадим? Ја очекујем неку мудрост, али бираним речима. Отац ћути и каже: “Је л‘ знаш ти онај виц? Човек се дави у реци и призива Светог Николу, јер је Свети Никола заштитник вода, морепловаца и људи који су на води. Призива Светог Николу и све више тоне. Како је потонуо, јави му се Свети Никола и каже: “Па запраћакај мало ногама, пробај уради нешто, бацићу ја неки балон, да ти помогнем, али шта си се отрембесио, како да те извучем?“ - открио је Савић, који важи за неког ко никога не оставља равнодушним, а и многе девојке са јавне сцене су пале на његов шарм.

Фото: АТА имагес

 

 

- Искушења су већа јер ипак си ти занимљив људима, гледају те кроз неке твоје ликове и популарност. Некако ти је лакше, примамљиви си и занимљивије је, самим тим је и избор већи, нажалост. Отац Славиша ми је једном кад сам се исповедао рекао: “Да ли ти знаш када су ухватили Шварценегера са служавком, моји другари сви скочили, осудили га, како је могао, има све, а опет са служавком, али, никада нико неће разумети искушења која има Шварценегер, он има нешто потпуно друго“. Не говорим то да бих себе оправдао, јер то и јесте мој крст, као неки мисионар, проповедам хришћанство, али нисам спреман да понесем свој крст. То и јесте крст који морам да носим и са којим ћу у неком тренутку морати да се изборим. Наравно, данас је то популарно, па ти људи кажу, нема везе, направи децу, лако ћеш да се разведеш. Не размишљам тако, али са друге стране, онда ја себе оправдавам тиме. Чекам да се нешто деси, и одлажем на неком несвесном нивоу. Није да ја сад имам девојку, па зато то одлажем, немам девојку и због тога је све некако и одложено. Боже здравља видећемо, нису сви ни предодређени за то - искрен је он.

Глумац истиче да је најважније да деца сутра имају породицу на окупу, јер фигуре и оца и мајке су стуб породице.

- Ја баш тако некако и размишљам и мислим да када дође тај неки тренутак да се све веже. Сада све везе које имам, олако могу и да изађем из тога. Често причам о томе, па неки ће можда стећи и утисак да ја очајавам, али ово је мој избор. Упознао сам два човека, један је странац, Американац, који обожава Србе и за себе прича да је Србин иако је први пут сада био у Србији. То ми је пријатељ један из Њујорка, јако је успешан, бави се некретнинама. Инвестицијом чудне околности, увек му се провлаче неки Срби као блиски. Он је потпуно луд за Србима. Он је мало старији од мене, али је деда. Он иде са мном заједно на фестивал, али је већ деда. Имам пријатеља из Србије, мојих година, који је већ деда. Све је могуће и стварно би дивно било. Ми смо сви васпитани. Култура и филмови су нас васпитали да је важно да направиш децу, какве везе то има и да останеш у добром односу. Али, због тога породице не стају. Некако другачије размишљам и док размишљам исправно, време пролази и не радим ништа на том плану - рекао је глумац за сам крај гостујући у поткасту оца Предрага Поповића.

Стално има проводаџисања

Што се тиче будућности, глумац размишља шта може да се деси данас, али не и у даљој будућности.

- Не желим стварно да размишљам унапред, већ дан за дан. Не желим да размишљам, да сада очајавам сутра ћу да имам педесет година, када направим децу, та деца ће да гледају неког полудеду док одрастају. Али, зашто бих ја сада размишљао и очајавао на тај начин? Имам само данас, јуче је ту као успомена, сутра не постоји. Боље да се трудим, како кажу свети оци, да стражим над душом својом, како не бих ноћас отпутовао. Стално има проводаџисања - истакао је он.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".