Јурић је Матејевом оцу поручио да пише и памти све оно што се ружно пише за његовог сина и да уради оно што он није.

- Нисам имао снаге, а то је да тужи све који на тако монструозан начин извештавају и путем директних телевизијских преноса , електронских и штампаних медија о момку који ниједним гестом није показао, нити се тако понашао у претходном периоду, а да би се од њега правио наркоман и остало - каже Јурић.

Фото: Таннјуг/Драган Кујунџић

 

 

- Ја сам му само говорио речи изузетне подршке, говорио сам му о нашем искуству и кроз шта смо ми пролазили. Он буквално, није имао снаге ништа да каже, малтене је заплакао и ћутке је рекао много више него да је проговорио било шта. Генерално саосећам са породицама несталих, а поистоветио сам се на много начина са самим Ненадом. Свака реч је је била сувишна. Потпуно разумевање у самом погледу је нешто што је више него довољно.

- Рекао сам му оно кроз шта смо ми пролазили. Рекао сам му да ће морати да истрпи много неправде. Да ће прочитати много грозних и лоших ствари за његовог сина, и рекао сам му како време буде одмицало да ће бити све теже и што се тиче тих натписа и текстова, али и што се тиче самих његових осећања, али да сам потпуно сигуран да ће сазнати праву истину што, на крају крајева, јесте тренутно најважније. Наравно да се сви надамо да се Матеј пронађе жив, и најважнија је та истина, шта се заправо десило, ако ништа друго бар да се пронађе тело самог Матеја.

Фото: АТА имагес

 

 

- Најмање је сада битно да ли ико од нас губи наду. Оно у шта сам потпуно сигуран и знајући и познавајући људе који траже своје најмилије, јесте да ни Ненад Периш а ни чланови његове породице никада неће изгубити наду. Што се мене лично тиче, наравно да је обесхрабрујуће да 13 дана нема никаквог помака, и то је свима нама јасно, али нити породица, а ни ми, не треба да губимо наду, ни да престанемо са потрагом.

- Иако сама ситуација говори другачије, ипак се надам да постоји то чудо и да ће се Матеј вратити жив.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".