Извесни Иранац Мехди девет година живи у овом ужасу од установе.

"Провео сам девет рођендана овде, дошао сам са 15 година, сада имам 24 и овде сам и даље. Тражим начин како да испуним сваки дан, морам да преживим, ако успем да заспим онда се трудим да спавам што дуже, у супротном изађем на цигарету, гледам филм, читам књигу. Ако не нађем ништа да радим, онда само лежим у кревету", рекао је Мехди.

Фото: Профимедиа

 

 

Уместо азила у Мелбурну добио је скандалозан третман Аустралијанаца, недостојан човека.

Новак Ђоковић се налази спрат испод њега, а њих двојица не могу да се виде због полиције.

 

 

"Разочаран сам, јер сви хоће да ме питају нешто о Новаку, распитују се о хотелу због њега, а нико не пита за нас. Неки од нас су овде закључани месецима и годинама. Никада нисам видео оволико камера и оволико пажње. Надам се да ће Новак да научи доста о нашој ситуацији и да ће причати о томе у јавности", рекао је Мехди.

Он је у младости сањао да дође у Аустралију и да ту бродом нађе уточиште, али је уместо тога закључан у хотел, иако никада није осуђен за неки злочин.

Открио је још једну срамоту Аустралије, која не престаје да шокира.

-Полако старим, тужан сам што су моји тинејџерски дани протраћени овако, не желим да одем одавде као средовечан човек са изгубљеним годинама. Видим младе људе како се забављају, постављају разне ствари на друштвене мреже, а ја сам толико далеко од тога. Овде сам и даље, сваки дан. Рођендан ми је најтужнији дан у години, размишљам само о изгубљеном времену. Не дешава се ама баш ништа ново у вези мог статуса, нема нових информација, рокова нити гаранција. Многе друге су пустили одавно, само мене и даље држе. Зашто? - завршио је Мехди.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".