Izvesni Iranac Mehdi devet godina živi u ovom užasu od ustanove.

"Proveo sam devet rođendana ovde, došao sam sa 15 godina, sada imam 24 i ovde sam i dalje. Tražim način kako da ispunim svaki dan, moram da preživim, ako uspem da zaspim onda se trudim da spavam što duže, u suprotnom izađem na cigaretu, gledam film, čitam knjigu. Ako ne nađem ništa da radim, onda samo ležim u krevetu", rekao je Mehdi.

Foto: Profimedia

 

 

Umesto azila u Melburnu dobio je skandalozan tretman Australijanaca, nedostojan čoveka.

Novak Đoković se nalazi sprat ispod njega, a njih dvojica ne mogu da se vide zbog policije.

 

 

"Razočaran sam, jer svi hoće da me pitaju nešto o Novaku, raspituju se o hotelu zbog njega, a niko ne pita za nas. Neki od nas su ovde zaključani mesecima i godinama. Nikada nisam video ovoliko kamera i ovoliko pažnje. Nadam se da će Novak da nauči dosta o našoj situaciji i da će pričati o tome u javnosti", rekao je Mehdi.

On je u mladosti sanjao da dođe u Australiju i da tu brodom nađe utočište, ali je umesto toga zaključan u hotel, iako nikada nije osuđen za neki zločin.

Otkrio je još jednu sramotu Australije, koja ne prestaje da šokira.

-Polako starim, tužan sam što su moji tinejdžerski dani protraćeni ovako, ne želim da odem odavde kao sredovečan čovek sa izgubljenim godinama. Vidim mlade ljude kako se zabavljaju, postavljaju razne stvari na društvene mreže, a ja sam toliko daleko od toga. Ovde sam i dalje, svaki dan. Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto? - završio je Mehdi.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".