Новак се жалио на ту одлуку а у понедељак ће сазнати да ли може да игра на Аустралијан опену.

За то време се у јавности појавио документ који може да спаси српског тенисера. Тачније, појавило се објашњење о свим захтевима које је тениски савез Аустралије имао за невакцинисане тенисере. Све то им је прослеђено мејлом.

У њему стоје кључни подаци који ће послужтии Новаку да на суду покаже да је постојао допис из Аустралије о корацима које играчи треба да направе да би добили дозволу. Све то је српски играч испоштовао, уосталом не би добио медицинско изузеће и визу да није то урадио.

"Документ показује да су играчима достављене све информације и процес од два корака који је неопходан да би играли на турниру, иако нису вакцинисани. У њему се налази и клаузула по којој тенисери морају да докажу да су прележали корону у претходних шест месеци, што је био основ за Новаково изузеће", пише у тексту аустралијског "Хералда".

Фото: Твитер принтскрин/@9newsmelb

 

 

Међутим проблем у целој ситуациији је што се кривица сваљује на тениски савез Аустралије.

"Тај мејл је послат 7. децембра 2021. и то пошто су их аустралијске власти већ обавестиле да то што је неко прележао корону није услов за дозволу. Тајминг у свему томе је критичан, јер показује да је за цео фијаско крив аустралијски тениски савез, а то потврђује речи Јасинте Алан", пише у тексту.

Оно што је посебно занимљиво јесте да се траже два медицинска изузећа, прво за улазак у Аустралију, друго за учешће на турниру.

Оба документа која је Новак имао, јер је јасно да не би без њих сео у авион и упутио се на други континент.

 

Са нестрпљењем чекамо понедељак.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".