Новинар "Курира" успео је да дође у контакт и са Метејевом девојком Сањом.

Матеј је према речима његове девојке месецима планирао новогодишњи провод у Београду.

- Није никаква свађа између њих узрок проблема и то није окидач за било шта. Сања и Матеј су и даље у вези. Матеј је отишао у Београд са шесторицом пријатеља од којих је његова девојка знала тројицу. То су Матејеви стари пријатељи из основне школе. Тај дочек је планиран шест месеци уназад. Није било нешто што је договорено одједном. Његова девојка је додала да није знала да ће им се остала тројица прикључити - истакао је новинар и нагласио да Матејева девојка Сања није изгубила наду да ће га пронаћи.

- Питао сам је како се осећа. У њој и даље тиња нада да ће га наћи. Искључила је сваку могућност повезивања Матеја са било каквом недозвољеном супстанцом. Каже да то није он. Његова мајка такође није изгубила наду. То ми је пренела Сања - рекао је новинар Александар Панић, који се налази у Сплиту.

Подсетимо, Матеј Периш (27) из Сплита, подсетимо, нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра након изласка из београдског клуба "Готик" кад му се изгубио сваки траг.

Полиција, укључујући и рониоце Жандармерије, данима претражује Саву и Дунав и околину јер се на снимцима надзорних камера види да је након изласка из клуба у једном моменту сишао низ степенице на кеју и то наводно са намером да обави нужду.

Матејев отац: Најгоре је чекање

Ненад Периш и даље је у Београду. У среду је разговорао с полицијом и хрватским амбасадором. Полицији је дао ДНК за анализу. Каже да му нису рекли због чега, а није ни питао.

Отац је стално доступан медијима, упозорава да се јавним простором шири јако пуно полуинформација које само сметају и отежавају ионако тежак посао потраге.

- Најгоре је чекање - каже кратко.

- Питам се где је. То чекање одговора је болно. Верујте, сваки родитељ би се тако понашао - каже.

- Најбитније у овом тренутку је да се појави и да идемо заједно кући ако је жив - каже Периш, пише Индеx.хр.

(Индекс.хр/Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".