Његови последњи записи у дневнику, написани пре самоубиства, биће објављени у предстојећој књизи Мåнса Мосессона "Тим - Службена биографија Авиција".

Књига ће бити објављена 18. јануара и у њој ће бити детаљно описани ментално здравље и проблеми с којима се Авићи суочавао због злоупотребе опојних дрога и алкохола.

Фото: Профимедиа

 

 

Авићи, чије је право име било Тим Берглинг, умро је у Мусцату, у Оману, када је имао 28 година.

- Тешко сам прихватио то да не смем да пијем, иако су сви лекари сугерисали да причекам бар годину пре него што уопште попијем пиво - написао је Авићи у свом дневнику.

- Наравно, нисам слушао већину лекара, слушао сам пар који су рекли да је у реду понекад пити ако будем опрезан. Био сам неупућен и наиван и обилазио сам свет на бескрајној турнеји - јер кад једном завршите, погодите шта? - наставио је.

- Почињете изнова. Ти дани у болници били су дани с најмање стреса којих се сећам у протеклих шест година, то су били моји прави одмори, колико год то звучало депресивно - додао је.

Фото: Профимедиа

 

 

- Било је то велико олакшање с обзиром на луди распоред који сам до тог тренутка држао - написао је Авићи.

О свом новооткривеном просветљењу написао је у свом дневнику:

- Осећам се као да сам у новом заданом начину постојања који је врло нов и помало застрашујући. Осећао сам се као да су страхови последњих неколико дана изазвали пустош у мени, али сећам се савета да се усредсредим на своје дисање - написао је он.

Само дан пре његове смрти познаник којег је Авићи упознао на свом путовању у Оман контактирао је његовог оца јер је био забринут због његових медитација. Пријатељ је објаснио да не једе, нити говори.

Фото: Профимедиа

 

 

Иста особа је касније назвала Авићијевог оца како би га обавестила о самоубиству његовог сина.

- Избацивање душе је последња повезаност, пре него што се поново покрене! - последња је порука коју је Авићи написао у свом дневнику.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".