NJegovi poslednji zapisi u dnevniku, napisani pre samoubistva, biće objavljeni u predstojećoj knjizi Månsa Mosessona "Tim - Službena biografija Avicija".

Knjiga će biti objavljena 18. januara i u njoj će biti detaljno opisani mentalno zdravlje i problemi s kojima se Avići suočavao zbog zloupotrebe opojnih droga i alkohola.

Foto: Profimedia

 

 

Avići, čije je pravo ime bilo Tim Bergling, umro je u Muscatu, u Omanu, kada je imao 28 godina.

- Teško sam prihvatio to da ne smem da pijem, iako su svi lekari sugerisali da pričekam bar godinu pre nego što uopšte popijem pivo - napisao je Avići u svom dnevniku.

- Naravno, nisam slušao većinu lekara, slušao sam par koji su rekli da je u redu ponekad piti ako budem oprezan. Bio sam neupućen i naivan i obilazio sam svet na beskrajnoj turneji - jer kad jednom završite, pogodite šta? - nastavio je.

- Počinjete iznova. Ti dani u bolnici bili su dani s najmanje stresa kojih se sećam u proteklih šest godina, to su bili moji pravi odmori, koliko god to zvučalo depresivno - dodao je.

Foto: Profimedia

 

 

- Bilo je to veliko olakšanje s obzirom na ludi raspored koji sam do tog trenutka držao - napisao je Avići.

O svom novootkrivenom prosvetljenju napisao je u svom dnevniku:

- Osećam se kao da sam u novom zadanom načinu postojanja koji je vrlo nov i pomalo zastrašujući. Osećao sam se kao da su strahovi poslednjih nekoliko dana izazvali pustoš u meni, ali sećam se saveta da se usredsredim na svoje disanje - napisao je on.

Samo dan pre njegove smrti poznanik kojeg je Avići upoznao na svom putovanju u Oman kontaktirao je njegovog oca jer je bio zabrinut zbog njegovih meditacija. Prijatelj je objasnio da ne jede, niti govori.

Foto: Profimedia

 

 

Ista osoba je kasnije nazvala Avićijevog oca kako bi ga obavestila o samoubistvu njegovog sina.

- Izbacivanje duše je poslednja povezanost, pre nego što se ponovo pokrene! - poslednja je poruka koju je Avići napisao u svom dnevniku.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".