Последњи дани лета су овде - и управо у ово доба године морамо да се суочимо са последицама од превише сунца, соли и мора на нашој кожи.

Иако је време још увек превише топло и сунчано да бисте разматрали обнављање коже пилингом или ласером, постоји неколико есенцијалних начина како бисте ублажили штету начињену у неколико претходних месеци. 

Фото: Депозитфото

 

 

У помоћ смо позвали дерматологе и то не било које већ оне чија је филозофија заснована на принципу висококвалитетних, нежних састојака који имају велики утицај на побољшање коже. Ево 5 најважнијих савета за негу коже након лета, сунчања и морске соли!

1. Додајте витамин Е у вашу дневну рутину


Летње загађење исцрпљује нивое нашег природног нивоа витамина Е на површини коже, а употреба креме или уља са витамином Е помоцћи ће да се надокнадите овај природни антиоксиданс.

2. Испланирајте третман ретинолом


Ретинолу је потребно 6-12 недеља да направи видљиве резултате на вашој кожи, па напред испланирајте период ваше ревносне неге ретинолом. Не заборавите да он појачава осетљивост коже на сунце, зато га на своју бјути полицу уврстите тек када сте завршили са сунчањем.

3. Набавите овлаживач ваздуха за своју (кућну) канцеларију


Коришћење овлаживача код куће и у канцеларији ефикасан је начин додавања влаге у ваздух, што заузврат помаже у одржавању здравог нивоа хидратације коже.

4. Уколико га већ не користите, пронађите уље или крему за чишћење лица


После лета вец́ина типова коже има тенденцију да се мења због промена које се одвијају у животној средини; добро је имати припремљене неке опције које подржавају баријеру коже - оне у облику креме и уља, а не у облику гела. 

Фото: Депозитфото

 

 

5. Уносите суплементе витамина Д, Ц, и омега-3 масне киселине


У прелазном периоду од лета до јесени, наша кожа се суочава са променљивим температурама; напољу је топло преко дана, а хладно увече и ујутру. Ово може исцрпити влагу из коже, а узимање витамина Ц и Д и омега-3 масних киселина помаже у побољшању наше коже изнутра, што се увек манифестује и споља.

(Ел Србија)