Може се рећи да је потреба да се остане млад постао тренд садашњице, па је важно не претеривати у борби за младо фигуру и лице.

Када водите рачуна о својој кожи, она стари суптилно и са стилом. Данас постоје многи начини и процедуре којима можете подмладити кожу, али је увек боље ослонити се на природне методе и неинвазивне процедуре.

Ево пет природних савета који су проверено учинковити:

Храните кожу

Фозо: Депозитфото

 

 

Наша кожа трпи бројна оштећења од уских фармерки које носимо, као и од гелова за туширање, шампона и дезодоранса који сами по себи суше кожу. Веома је важно након сваког туширања, намазати крему која је богато хидратантна и која ће обогатити и освежити површински слој коже. Пожељно је одрадити и пилинг коже једном месечно како би остранили све мртве ћелије са ње.

Када је у питању лице, важно је да имате и дневну и ноћну крему, али и околоочну крему, која негује најосетљивији део нашег лица. Анти ејџинг креме можете почети да користите већ пре тридесете године, јер живимо у времену које је веома стресно за наше тело, па кожу ваља припремити.

Први знак да кожи фали течности је да је изгубила тонус и еластичност, а један о последњих знакова је исперутана кожа лица. Не дозволите да вам се лице исуши и на тај начин ћете спровести најефикаснији тремтан, који у суштини уопште није скуп, и може се одрадити код куће.

Здрава исхрана

Фозо: Депозитфото

 

 

Један од основних савета за подмлађивање коже. Здрава исхрана је кључ лаког и растерећеног живота. Колико год урадимо козметичких третмана, регулисања телесне теживе, уколико не променимо начин живота, односно, исхрану, резултати неће бити потпуни.

Ваша кожа је одраз онога што уносите у себе. Уколико сматрате да се здраво храните, а још увек вам излазе бубуљице, било би добро да проверите на који од састојака из хране сте алергични, или шта од намирница смета вашим хормонима који касније проузрокују акне.

Када промените начин исхране, ваша кожа ће бити свежија и одморнија, а организам ће бити опорављен и енергетски јачи.

Чувајте кожу од УВ зрачења

УВ зрачење већ крајем априла улази у црвену зону и требало би да се склањате од јаког сунца и већ са првим сунцем кренете да наносите креме са фактором. Оно у великој мери штети кожи, иако многи од нас воле препланули тен, опасности су дефинитивно веће од добитка.

Ипак, када смо на мору не постоји опција да уживамо у одмору и потпуно се склонимо од сунца. У том случају, предлажемо вам да припремите своју кожу за сунчање и заштитите се од УВ зрачења, тако што ћете користити креме или уља са фактором пре самог излагања сунцу.

 Креме са високим факторима заштите, су за децу обавезане али и за одрасле.. Опекотине од сунца нису нимало наивне, а УВ зрачење директно убрзава старење коже, тако што је суши и смањује јој еластичност великом брзином.

 Маске за лице и тоници

Фозо: Депозитфото

 

 

Маске за лице су одличан начин да опоравите уморну кожу, али оно о чему морате да водите рачуна је састав тих маски. Многе маскице које се налазе у малопродаји служе за класично хидрирање лица и не продиру дубље у кожу. Ако имате озбиљнији проблем са лицем или желите ефектнији анти ејџинг третман, онда је најбоље да поверите своје лице стручним козметичарима, којима верујете.

Уколико имате проблем са сувом кожом, одлично решење су природна уља, која су богата и доводе до смањења бора на лицу. Овакво је, на пример, кокосово уље, које кожа веома брзо упије и скоро одмах можете да видите како се лице уједначило, а ситне боре испуниле, такође и тонери различитог састава су од велике користи за побољшање структуре ваше коже а неки чак и отклањају флеке и ожиљке од акни.

Вода и само вода

Фозо: Депозитфото

 

 

Иако сте већ много пута чули да је важно пити воду, заиста јесте. Не 8 часа дневно под обавезно, али неопходно је хидрирати читаво тело.
Ниједна крема не може да надомести губитак воде у организму, тако да овај последњи савет треба да схватите као веома важан и кључан када је у питању хидратација тела. Када је кожа изнутра хидрирана, она је гипкија и отпорнија на старење.

Ови једноставни савети ће направити огромну разлику на вашој кожи. Резултати су сигурни, а процес једноставан и не захтева новац коришћен за третмане и естетске захвате.