Poslednji dani leta su ovde - i upravo u ovo doba godine moramo da se suočimo sa posledicama od previše sunca, soli i mora na našoj koži.

Iako je vreme još uvek previše toplo i sunčano da biste razmatrali obnavljanje kože pilingom ili laserom, postoji nekoliko esencijalnih načina kako biste ublažili štetu načinjenu u nekoliko prethodnih meseci. 

Foto: Depozitfoto

 

 

U pomoć smo pozvali dermatologe i to ne bilo koje već one čija je filozofija zasnovana na principu visokokvalitetnih, nežnih sastojaka koji imaju veliki uticaj na poboljšanje kože. Evo 5 najvažnijih saveta za negu kože nakon leta, sunčanja i morske soli!

1. Dodajte vitamin E u vašu dnevnu rutinu


Letnje zagađenje iscrpljuje nivoe našeg prirodnog nivoa vitamina E na površini kože, a upotreba kreme ili ulja sa vitaminom E pomocći će da se nadoknadite ovaj prirodni antioksidans.

2. Isplanirajte tretman retinolom


Retinolu je potrebno 6-12 nedelja da napravi vidljive rezultate na vašoj koži, pa napred isplanirajte period vaše revnosne nege retinolom. Ne zaboravite da on pojačava osetljivost kože na sunce, zato ga na svoju bjuti policu uvrstite tek kada ste završili sa sunčanjem.

3. Nabavite ovlaživač vazduha za svoju (kućnu) kancelariju


Korišćenje ovlaživača kod kuće i u kancelariji efikasan je način dodavanja vlage u vazduh, što zauzvrat pomaže u održavanju zdravog nivoa hidratacije kože.

4. Ukoliko ga već ne koristite, pronađite ulje ili kremu za čišćenje lica


Posle leta većina tipova kože ima tendenciju da se menja zbog promena koje se odvijaju u životnoj sredini; dobro je imati pripremljene neke opcije koje podržavaju barijeru kože - one u obliku kreme i ulja, a ne u obliku gela. 

Foto: Depozitfoto

 

 

5. Unosite suplemente vitamina D, C, i omega-3 masne kiseline


U prelaznom periodu od leta do jeseni, naša koža se suočava sa promenljivim temperaturama; napolju je toplo preko dana, a hladno uveče i ujutru. Ovo može iscrpiti vlagu iz kože, a uzimanje vitamina C i D i omega-3 masnih kiselina pomaže u poboljšanju naše kože iznutra, što se uvek manifestuje i spolja.

(El Srbija)