Жена је тврдила да је поклоне хтела да да другој пријатељици која је имала дете, притом покушавајући да звучи што је лепше могуће.

- Хеј драга, само се питам јеси ли користила стварчице које си добила за бебу, ако ниси, могу их дати Лауриној маленој. Надам се да си добро и да одмараш - обратила јој се пријатељица. Свој захтев покушала је да оправда тврдећи да жели да уштеди новац за време празника.

- Обавести ме пре, да уштедим нешто новца пре Божића. Знаш како је - додала је жена. Ожалошћена мама већ је проживљавала тешке тренутке, али се ипак трудила да се носи са женом на леп начин.

- Не могу да верујем да ме питаш за поклоне, али да, још имам неке ствари осим ћебета… он ће бити покопан у њему јер је топло, и лепо - одговорила је мама.

Фото: Профимедиа

 

 

 

Њена пријатељица није очито најбоље схватала ситуацију у којој се она налази, као ни наговештаје. Свако би требало да схвати да ово вероватно није најбоље време за ожалошћену. Међутим, жена није мислила да ради нешто лоше и имала је смелости затражити и ћебе.

- Само бих хтела да знам, пре него што потрошим више новца, постоји ли шанса да имаш још ћебе, душо?... Као што си рекла, лепа је и топла и Лаурино дете то може да користи - наставила је неумесно. 

Жена је, између осталог, покушала да да и подршку ожалошћеној мами, али мама од ње није осећала никакву утеху. 'Срцепарајуће, зар не драга, јави ми ако ти ишта затреба. Ту сам све време', додала је. Мама након овога није хтела да одговори својој пријатељици.

Након неког времена што се није чула с мамом, жена јој је поновно послала поруку, једноставно није хтела да стане те јој је овога пута предложила да наврати по поклоне за бебу.

Фото: Профимедиа

 

 

- Могу ли да свратим сутра? Онда их могу покупити... - питала је поновно. У том тренутку мама то једноставно није могла да поднесе и пукла је.

- Не!!!! Немој да долазиш овамо, молим те. Ћебе је код Бењамина!!!! Можеш да добијеш остало... Мој муж је љут на ове поруке које ми шаљеш недељу дана након што сам изгубила бебу - љутито јој одговара мама и поручује како су ствари спаковане у врећицу и да ће их она оставити њој те јој објашњава, поновно, да је ћебе код Бењамина, њеног преминулог сина. Наравно, на све ово се жена наљутила и отишла толико далеко да је тражила да јој буде враћен новац за ћебе. 

Жена је изгубила стрпљење те је уз извињење изразила негодовање и неразумевање због коришћења њеног поклона, односно ћебета, те је тражила бар део новца назад. Након тога, жена је покушала да се искупи, али ипак није хтела да се одрекне новца. 'Видимо се сутра и можемо да попијемо пиће и помиримо се, не могу овако да оставим наше пријатељство. Душо, без љутње, бићу слободна од 10 ујутро па надаље... онда можеш да донесеш преостале ствари и новац', није одустајала пријатељица. Мама се након овога није потрудила да одговори јој те се после ове преписке слободно може рећи да је њихово пријатељство уништено, пише Your Tango.

Фото: Профимедиа

 

 

Људи су у коментарима показати презир и бес према безосећајној пријатељици. Један је изразио згроженост поступком, не само тиме што је то учинила, него јер је то учинила желећи поновно да поклони дарове другој особи, и то да уштеди новац на божићним даровима. Други је жену назвао 'подлим створењем'.

- Заправо бих јој дао и ћебе и рекао јој да је морамо узети из дечјег ковчега чак и ако то није истина, а затим бих прекинуо све везе. Не бих желео да моје драгоцено дете буде закопано ничим што је ово зло, подло створење дотакло - написао је један. 

- Ја сам мајка мртворођенчета и не могу ни да нагађам шта бих учинила да ми неко то учини након што сам изгубила бебу. У мом речнику нема довољно речи за ово људско биће - коментирала је једна жена која је прошла исту трагичну ситуацију.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".