Žena je tvrdila da je poklone htela da da drugoj prijateljici koja je imala dete, pritom pokušavajući da zvuči što je lepše moguće.

- Hej draga, samo se pitam jesi li koristila stvarčice koje si dobila za bebu, ako nisi, mogu ih dati Laurinoj malenoj. Nadam se da si dobro i da odmaraš - obratila joj se prijateljica. Svoj zahtev pokušala je da opravda tvrdeći da želi da uštedi novac za vreme praznika.

- Obavesti me pre, da uštedim nešto novca pre Božića. Znaš kako je - dodala je žena. Ožalošćena mama već je proživljavala teške trenutke, ali se ipak trudila da se nosi sa ženom na lep način.

- Ne mogu da verujem da me pitaš za poklone, ali da, još imam neke stvari osim ćebeta… on će biti pokopan u njemu jer je toplo, i lepo - odgovorila je mama.

Foto: Profimedia

 

 

 

NJena prijateljica nije očito najbolje shvatala situaciju u kojoj se ona nalazi, kao ni nagoveštaje. Svako bi trebalo da shvati da ovo verovatno nije najbolje vreme za ožalošćenu. Međutim, žena nije mislila da radi nešto loše i imala je smelosti zatražiti i ćebe.

- Samo bih htela da znam, pre nego što potrošim više novca, postoji li šansa da imaš još ćebe, dušo?... Kao što si rekla, lepa je i topla i Laurino dete to može da koristi - nastavila je neumesno. 

Žena je, između ostalog, pokušala da da i podršku ožalošćenoj mami, ali mama od nje nije osećala nikakvu utehu. 'Srceparajuće, zar ne draga, javi mi ako ti išta zatreba. Tu sam sve vreme', dodala je. Mama nakon ovoga nije htela da odgovori svojoj prijateljici.

Nakon nekog vremena što se nije čula s mamom, žena joj je ponovno poslala poruku, jednostavno nije htela da stane te joj je ovoga puta predložila da navrati po poklone za bebu.

Foto: Profimedia

 

 

- Mogu li da svratim sutra? Onda ih mogu pokupiti... - pitala je ponovno. U tom trenutku mama to jednostavno nije mogla da podnese i pukla je.

- Ne!!!! Nemoj da dolaziš ovamo, molim te. Ćebe je kod Benjamina!!!! Možeš da dobiješ ostalo... Moj muž je ljut na ove poruke koje mi šalješ nedelju dana nakon što sam izgubila bebu - ljutito joj odgovara mama i poručuje kako su stvari spakovane u vrećicu i da će ih ona ostaviti njoj te joj objašnjava, ponovno, da je ćebe kod Benjamina, njenog preminulog sina. Naravno, na sve ovo se žena naljutila i otišla toliko daleko da je tražila da joj bude vraćen novac za ćebe. 

Žena je izgubila strpljenje te je uz izvinjenje izrazila negodovanje i nerazumevanje zbog korišćenja njenog poklona, odnosno ćebeta, te je tražila bar deo novca nazad. Nakon toga, žena je pokušala da se iskupi, ali ipak nije htela da se odrekne novca. 'Vidimo se sutra i možemo da popijemo piće i pomirimo se, ne mogu ovako da ostavim naše prijateljstvo. Dušo, bez ljutnje, biću slobodna od 10 ujutro pa nadalje... onda možeš da doneseš preostale stvari i novac', nije odustajala prijateljica. Mama se nakon ovoga nije potrudila da odgovori joj te se posle ove prepiske slobodno može reći da je njihovo prijateljstvo uništeno, piše Your Tango.

Foto: Profimedia

 

 

LJudi su u komentarima pokazati prezir i bes prema bezosećajnoj prijateljici. Jedan je izrazio zgroženost postupkom, ne samo time što je to učinila, nego jer je to učinila želeći ponovno da pokloni darove drugoj osobi, i to da uštedi novac na božićnim darovima. Drugi je ženu nazvao 'podlim stvorenjem'.

- Zapravo bih joj dao i ćebe i rekao joj da je moramo uzeti iz dečjeg kovčega čak i ako to nije istina, a zatim bih prekinuo sve veze. Ne bih želeo da moje dragoceno dete bude zakopano ničim što je ovo zlo, podlo stvorenje dotaklo - napisao je jedan. 

- Ja sam majka mrtvorođenčeta i ne mogu ni da nagađam šta bih učinila da mi neko to učini nakon što sam izgubila bebu. U mom rečniku nema dovoljno reči za ovo ljudsko biće - komentirala je jedna žena koja je prošla istu tragičnu situaciju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".