Британски "Сан" и "Дејли мејл" извештавају да извори сугеришу да је мушкарац био наоружан самострелом и да је користио мердевине од ужади да се попне на металну ограду, али полиција је одбила да открије шта је он тачно носио.

Британска полиција  је раније саопштила је да је ухапсила 19-годишњег мушкараца из Сутемптона због угрожавања безбедности на имању замка Винџор, где краљица Елизабета проводи Божић.

- Мушкарац је ухапшен због сумње да је провалио унутар заштићене локације и поседовања офанзивног оружја. Он је у овом тренутку у притвору", саопштила је начелница полиције долине Темзе Ребека Мирс - пренео је Ројтерс.


 
Она је нагласила да су безбедносне процедуре покренуте у тренутку када је човек ступио на посед и да није ушао ни у један објекат, а да су о инциденту обавештени чланови краљевске породице који славе Божић у Винџору, док полиција инсистира да је истрага у току и да "нема никакве додатне опасности".
 
Краљица Елизабета проводи Божић у Винџору, пошто је одлучила да не остане у Сандрингему, краљевском имању у источној Енглеској, као што је то обично чинила претходних година за празнике.


 
Британски медији истичу да је до хапшења дошло у тренутку када је краљица дочекивала најстаријег и најмлађег сина Чарлса и Едварда са породицама пре божићне службе у капели Светог Ђорђа.
 
Реч је о петом упаду непознатих лица на краљичино имање у Винџору ове године, наводи "Дејли мејл".

Испитује се снимак упада у замак Винџор

Полиција испитује снимак из замка Винџор, где је за Божић провалио један мушкарац са самострелом, у време када се тамо налазила краљица Елизабета Друга.

На снимку, до кога је дошао дневник "Сун", види се маскирана особа са капуљачом која држи самострел, преноси ББЦ.

На снимку се такође чује како се обрача камери речима да жели да "убију краљицу" у мисији "освете".

Скотланд Јард је потврдио да детективи "процењују садржај видео снимка" након хапшења 19-годишњег мушкарца из Саутемптона, али портпарол лондонске полиције одбио је да коментарише идентитет особе на снимку.

Бакингемска палата је такође одбила да коментарише, наводи ББЦ.

(Дејли мејл/Танјуг)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".