Britanski "San" i "Dejli mejl" izveštavaju da izvori sugerišu da je muškarac bio naoružan samostrelom i da je koristio merdevine od užadi da se popne na metalnu ogradu, ali policija je odbila da otkrije šta je on tačno nosio.

Britanska policija  je ranije saopštila je da je uhapsila 19-godišnjeg muškaraca iz Sutemptona zbog ugrožavanja bezbednosti na imanju zamka Vindžor, gde kraljica Elizabeta provodi Božić.

- Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je provalio unutar zaštićene lokacije i posedovanja ofanzivnog oružja. On je u ovom trenutku u pritvoru", saopštila je načelnica policije doline Temze Rebeka Mirs - preneo je Rojters.


 
Ona je naglasila da su bezbednosne procedure pokrenute u trenutku kada je čovek stupio na posed i da nije ušao ni u jedan objekat, a da su o incidentu obavešteni članovi kraljevske porodice koji slave Božić u Vindžoru, dok policija insistira da je istraga u toku i da "nema nikakve dodatne opasnosti".
 
Kraljica Elizabeta provodi Božić u Vindžoru, pošto je odlučila da ne ostane u Sandringemu, kraljevskom imanju u istočnoj Engleskoj, kao što je to obično činila prethodnih godina za praznike.


 
Britanski mediji ističu da je do hapšenja došlo u trenutku kada je kraljica dočekivala najstarijeg i najmlađeg sina Čarlsa i Edvarda sa porodicama pre božićne službe u kapeli Svetog Đorđa.
 
Reč je o petom upadu nepoznatih lica na kraljičino imanje u Vindžoru ove godine, navodi "Dejli mejl".

Ispituje se snimak upada u zamak Vindžor

Policija ispituje snimak iz zamka Vindžor, gde je za Božić provalio jedan muškarac sa samostrelom, u vreme kada se tamo nalazila kraljica Elizabeta Druga.

Na snimku, do koga je došao dnevnik "Sun", vidi se maskirana osoba sa kapuljačom koja drži samostrel, prenosi BBC.

Na snimku se takođe čuje kako se obrača kameri rečima da želi da "ubiju kraljicu" u misiji "osvete".

Skotland Jard je potvrdio da detektivi "procenjuju sadržaj video snimka" nakon hapšenja 19-godišnjeg muškarca iz Sautemptona, ali portparol londonske policije odbio je da komentariše identitet osobe na snimku.

Bakingemska palata je takođe odbila da komentariše, navodi BBC.

(Dejli mejl/Tanjug)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".