Студија је анализирала образовање чланова најпознатије краљевске породице, а управо је војвоткиња од Сасекса и супруга принца Харија, особа која је највише рангирана.

Меган је од самог уласка у породицу пленила пажњу, али и била мета бројних критика и скандала. Ипак, године њеног образовања су се исплатиле, и у овом критеријуму налази се на првом месту међу члановима краљевске породице.

Студирала је на елитном универзитету Нортвестерн у Илноису, где је стекла две дипломе - из обасти позоришне глуме и међународних односа.

- Живети као члан краљевске породице није лако. Они су стално под лупом јавности, али Меган има одличну подлогу. Такође, сама њена жеља да искористи своју образовну подлогу како би подигла свест о актуелним светским проблемима је одраз њене интелигенције - наводе из компаније.

Друга најобразованија особа на двору је Кејт Мидлтон, која је завршила Универзитет Свети Андреј.

Војвоткиња од Кембриџа се још у средњој школи припремала за овај престижни универзитет, а најбоље резултате остварила у области математике и енглеског језика.

За трећу особу по интелигенцији проглашен је принц Вилијам, који је завршио исти универзитет као и његова супруга Кејт.

Због одласка у војску образовање принца Харија је прекинуто. те стога није доспео међу топ десет најобразованијих, а листу су попунили његови и Вилијамови рођаци.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".