Kako otac deteta Milija Bjelić navodi, problem je nastao kada je dete na putu do škole palo i povredilo nogu, pa je iz tog razloga bilo sprečen da izađe pred tablu kako bi odgovarao, moleći nastavnika da to uradi iz klupe, nakon čega je nastavnik nasrnuo na njega.

Učenik je i sam objasnio nastavniku tu nezgodu koja mu se desila.

- Pitao sam nastavnika da li mogu da sednem i odgovaram pošto me boli noga, on je ćutao i ja sam seo. Viknuo je da ustanem i dođem do njega. On me je obema rukama, otvrenim šakam, uhvatio za vrat i stegao jako. To je trajalo 10 sekundi, potom me je pustio, a zatim opet uhvatio jednom rukom za vrat i gurnuo prema klupi. Seo sam, a nastavnik je prišao i gurnuo sto skroz do mene, gde me je ivica stola udarila u desnu nogu. Govorio mi je da ovaj razred nikad neću završiti i zahtevao da ponavljam te njegove reči. Tresao sam se od straha - rekao je dečak.

Lekari su, kao psihički status dete naveli ponašanje: kršenje ruku, široke zenice, psihomotorno napet i zgrčen, neprestano misleći o neprijatnim scenama sa časa. Ustanovljena mu je akutna reakcija na stres i prepisan dijazepam od dva miligrama. Roditelj je lekarima prijavio da dete prethodnih dana loše spava, te da u njema preovladava strah.

Psiholog Snežana Repac ističe da je deci zbunjujuće kada dožive nasilje od nekoga ko bi trebao da ih edukuje.

- Deca veruju tim odraslim osobama, koji treba i da ih vaspitaju. To dete može da preispituje sebe i misli da je u njemu problem, a nije. I danas ima nastavnika koji gube kotrnolu. Dete može da se upita zašto je bas toliko "loše" da nastavnik sve iskaljuje na njemu i verovanto će imati problem u daljem pohađanju nastave - tvrdi Snežana Repac.

Kako se nezvanično saznaje, ova osnovna škola pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnika na osnovu prijave učenika, ali da će se tek saznati pravi razvoj događaja na času istorije, pošto će učenici davati izjave uz pratnju roditelja. 

Nastavnik je u svojoj pismenoj izjavi saopštio da nije rukama hvatao đaka za vrat, negirajući optužbe.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".