Naime, dete je na putu do škole povredilo nogu, pa je zbog toga bilo sprečeno da izađe ispred table da odgovara, moleći profesora da to učini iz klupe, istakao je otac deteta Milija Bjelić.

- Pošto nastavnik ništa nije odgovorio, moje dete je ostalo da sedi u klupi. Posle toga nastavnik mu je prišao i sa leđa ga, sa obre ruke, uhvatio za vrat i jako stezao. To je trajalo nekoliok sekundi, posle čega mu je otpozadi gurnuo glavu, usled čega je Dalibor udario o klupu, a zatim mu je naredio da ponavlja reči "Dok sam ja ovde ti nećeš završiti sedmi razred" - rekao je revoltirani roditelj.

Nakon što se oglasilo školsko zvono, nekolicina učenika otišlo je do razrednog starešine i prepričalo nemili događaj.

- Za događaj sam saznao kada mi je sin došao iz škole. Potom me je zvao njegov razredni i kazao da je sve bilo onako kao što Dalibor kaže. Kasnije sam dete odveo kod pedijatra u Novi Varoš, koji mu je dao uput kod psihijatra, i slučaj sam prijavio policiji - kazao je Bjelić.

NJegov sin, kako tvrdi, već dve noći loše spava i trza se u snu zbog trauma. 

Kako se nezvanično saznaje, ova osnovna škola pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnika na osnovu prijave učenika, ali da će se tek saznati pravi razvoj događaja na času istorije, pošto će učeniici davati izjave uz pratnju roditelja. 

Nastavnik je u svojoj pismenoj izjavi saopštio da nije rukama hvatao đaka za vrat, negirajući optužbe.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".