Како отац детета Милија Бјелић наводи, проблем је настао када је дете на путу до школе пало и повредило ногу, па је из тог разлога било спречен да изађе пред таблу како би одговарао, молећи наставника да то уради из клупе, након чега је наставник насрнуо на њега.

Ученик је и сам објаснио наставнику ту незгоду која му се десила.

- Питао сам наставника да ли могу да седнем и одговарам пошто ме боли нога, он је ћутао и ја сам сео. Викнуо је да устанем и дођем до њега. Он ме је обема рукама, отвреним шакам, ухватио за врат и стегао јако. То је трајало 10 секунди, потом ме је пустио, а затим опет ухватио једном руком за врат и гурнуо према клупи. Сео сам, а наставник је пришао и гурнуо сто скроз до мене, где ме је ивица стола ударила у десну ногу. Говорио ми је да овај разред никад нећу завршити и захтевао да понављам те његове речи. Тресао сам се од страха - рекао је дечак.

Лекари су, као психички статус дете навели понашање: кршење руку, широке зенице, психомоторно напет и згрчен, непрестано мислећи о непријатним сценама са часа. Установљена му је акутна реакција на стрес и преписан дијазепам од два милиграма. Родитељ је лекарима пријавио да дете претходних дана лоше спава, те да у њема преовладава страх.

Психолог Снежана Репац истиче да је деци збуњујуће када доживе насиље од некога ко би требао да их едукује.

- Деца верују тим одраслим особама, који треба и да их васпитају. То дете може да преиспитује себе и мисли да је у њему проблем, а није. И данас има наставника који губе котрнолу. Дете може да се упита зашто је бас толико "лоше" да наставник све искаљује на њему и верованто ће имати проблем у даљем похађању наставе - тврди Снежана Репац.

Како се незванично сазнаје, ова основна школа покренула је дисциплински поступак против наставника на основу пријаве ученика, али да ће се тек сазнати прави развој догађаја на часу историје, пошто ће ученици давати изјаве уз пратњу родитеља. 

Наставник је у својој писменој изјави саопштио да није рукама хватао ђака за врат, негирајући оптужбе.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".