- Optužnica je podignuta i prihvaćena, kada god otkrijemo nešto novo i kada dopunjavamo optužnicu, to ima neko vremensko trajanje zbog koga se produžava momenat za početak suđenja - rekao je Vulin za TV Pink.

Prema rečima ministra Vulina, razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuka i Marka Miljkovića primećeno je u celoj Evropi, a srpskoj policiji, kako je kazao, na izuzetnom uspehu čestitali su Evropol i druge partnerske službe, jer je bilo teško poverovati da postoji kriminalna banda sa takvom surovošću.

Veze u MUP-u

Komentarišući puštanje iz pritvora bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, Vulin je rekao da je to bila potpuno zakonita odluka jer za krivično delo za koje je Hrkalovićeva osumnjičena, propisan je maksimalan pritvor od 30 plus 30 dana.

- Mi se ne bavimo osvetom, nego zakonom. Pritvor nije kazna, uslov za ukidanje pritvora Hrkalovićevoj je bio saslušanje svih svedoka, da ne bi mogla da utiče na njih. Nakon što su svedoci saslušani, nema šta da radi u pritvoru - rekao je Vulin, i dodao da je optužni predlog podignut i da se čeka optužnica.

Na pitanje kako komentariše istupanje pojedinih policajaca u javnosti koji su pričali o malverzacijama kojima su bili podvrgnuti kao pripadnici MUP u vreme kada je Hrkalovićeva bila državna sekretarka, Vulin je rekao da se svaka takva izjava istražuje i proverava. Dodao je da su osim Hrkalovićeve, optužena još dva policajca i naglasio da niko u policiji ne sme da misli da će protekom vremena njegova saradnja sa Belivukom ili bilo kakvo kršenje zakona biti zaboravljeni.

Naglasio je da ukoliko imaju bilo kakvu komunikaciju sa kriminalcima, policajci moraju to da prijave svom starešini, a ko ne prijavi, znači da ima razlog za to:

- Policajci nisu obični ljudi, moraju da vode računa sa kim sede i sa kim se nalaze i da ne postanu opravdanje nekom kriminalcu.

(Novosti onlajn)