I treći u petak ispitani, Filip Ivanovski tvrdio je da je do stana u Pančevu, koji se vodi na njegovu nevenčanu suprugu, došao iz legalnih prihoda, radeći u pančevačkom javnom preduzeću, kao unutrašnji kontrolor.

Sva trojica su, međutim, odbila da odgovaraju na dalja pitanja tužioca. Navodno, pismene dokaze o poreklu imovine naknadno će da dostave.

- Ovo je tek početak finansijske istrage protiv ove kriminalne grupe - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. - Sporni su, zasada, Belivukova kuća, stan i automobil "škoda superb". Miljković treba da pojasni kuću na Zvezdari, automobile i nekoliko stanova. Ivanovskom je "problem" stan u Pančevu, u novogradnji u Tolstojevoj ulici.

Foto: Ž.Knežević

 

 

Belivuk, koji je prijavljen na adresi u Gandijevoj ulici u Novom Beogradu, živeo je, pre hapšenja, u stanu u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari. Reč je o 82 kvadrata novogradnje, koji se vode na njegovu suprugu Bojanu, a istovremeno je pored Miljkovića zidao kuću u Čačanskoj ulici. NJegov auto je 2016. godište. Tokom saslušanja tvrdio je da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića i da mesečno zarađuje 60.000 dinara. NJegova supruga je, kako je on izjavio, zaposlena u rentakaru.

- NJihovi legalni prihodi su nesrazmerni u odnosu na imovinu, koja vredi nekoliko stotina hiljada evra - kaže naš sagovornik. - Isto je i u slučaju Miljkovića. On je legalno prijavljen na adresi porodične kuće u Borči, vlasništvo njegove majke, a živeo je neprijavljeno na Zvezdari u novoizgrađenoj kući u Čačanskoj ulici, koja se vodi na njegovog oca. NJegova i Belivukova kuća su jedna uz drugu. Tokom istrage pronašli smo nekoliko stanova, koji se vode na Miljkovićevu suprugu Tanju. Oni nisu zaposleni i imaju troje dece.

S obzirom na to da ni Miljković ni supruga ne rade, a imaju skupocene automobile (čak i blinde) i nekretnine, započet je proces utvrđivanja porekla imovine.

- Postoji osnovana sumnja da su novac zaradili krijumčareći i rasturajući narkotike, reketirajući, ali i otimajući stanove od investitora - ističe naš izvor. - Veruje se da su za neka ubistva bili, takođe, plaćeni i to od čelnika "kavačkog klana". U toku je dalje evidentiranje njihove imovine, koju su pokušali da sakriju iza imena drugih ljudi.

Interesantno je da su Belivuk i Miljković u petak negirali krivično delo pranje novca, ali tako "pričljivi" nisu bili kada je reč o optužbama za otmice i ubistva. U narednom periodu, stručnjaci za finansijske istrage utvrdiće da li se nezakonito stečena imovina vodi i na druge članove kriminalne ekipe, koja je sada smeštena iza rešetaka.

- Proverićemo sve, do najudaljenijih rođaka, prijatelja i saradnika - navodi naš sagovornik. - Ne samo u Srbiji, već i šire.

Žene se brane sa slobode

PROTIV Bojane Belivuk, njene majke Snežane Đ., Tanje Miljković i Marije M., nevenčane supruge Filipa Ivanovskog, Tužilaštvo za organizovani kriminal, pokrenulo je istragu zbog sumnje da su za račun ove kriminalne grupe "prale" novac. One su uhapšene 9. decembra i posle saslušanja puštene su da se brane sa slobode. U nastavku iste istrage u petak su saslušani njihovi muževi, odnosno zet.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".