- Оптужница је подигнута и прихваћена, када год откријемо нешто ново и када допуњавамо оптужницу, то има неко временско трајање због кога се продужава моменат за почетак суђења - рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Према речима министра Вулина, разбијање организоване криминалне групе Беливука и Марка Миљковића примећено је у целој Европи, а српској полицији, како је казао, на изузетном успеху честитали су Европол и друге партнерске службе, јер је било тешко поверовати да постоји криминална банда са таквом суровошћу.

Везе у МУП-у

Коментаришући пуштање из притвора бивше државне секретарке у МУП Дијане Хркаловић, Вулин је рекао да је то била потпуно законита одлука јер за кривично дело за које је Хркаловићева осумњичена, прописан је максималан притвор од 30 плус 30 дана.

- Ми се не бавимо осветом, него законом. Притвор није казна, услов за укидање притвора Хркаловићевој је био саслушање свих сведока, да не би могла да утиче на њих. Након што су сведоци саслушани, нема шта да ради у притвору - рекао је Вулин, и додао да је оптужни предлог подигнут и да се чека оптужница.

На питање како коментарише иступање појединих полицајаца у јавности који су причали о малверзацијама којима су били подвргнути као припадници МУП у време када је Хркаловићева била државна секретарка, Вулин је рекао да се свака таква изјава истражује и проверава. Додао је да су осим Хркаловићеве, оптужена још два полицајца и нагласио да нико у полицији не сме да мисли да ће протеком времена његова сарадња са Беливуком или било какво кршење закона бити заборављени.

Нагласио је да уколико имају било какву комуникацију са криминалцима, полицајци морају то да пријаве свом старешини, а ко не пријави, значи да има разлог за то:

- Полицајци нису обични људи, морају да воде рачуна са ким седе и са ким се налазе и да не постану оправдање неком криминалцу.

(Новости онлајн)