Nakon četiri meseca od iznenađujuće smrti Miroslava Lazanskog mesto ambasadora će biti preuzeto u veoma bitnom diplomatskom predtavništvu naše zemlje.

Momčilo Babić je prethodno vršio istu funkciju u Slovačkoj. U zvaničnoj biografiji navodi se da je jedan od najistaknutijih srpskih lekara.

Foto: R. Prelić

 

Rođen je u Peći, dok je u Beogradu završio Medicinski fakultet, nakon kojeg je zvanje magistra stekao kao stipendista Svetske zdravstvene organizacije u Moskvi na Međunarodnom fakultetu zdravstvene zaštite.

Doktorirao je u Beogradu na Medicinskom fakultetu, gde je takođe završio i specijalizaciju iz socijalne medicine. Na tom fakultetu izabran je za naučnog saradnika, da bi 2000. postao i redovni profesor socijalne medicine.

U svojoj bogatoj karijeri vršio je funkcije direktora Sektora za razvoj Kliničkog centra srbije, sekretara za zdravstvo u Skupštini grada beograda, gde je pokrenuo i projekat "Beograd - zdrav grad". Vršio je dužnost pomoćnika ministra zdravlja, direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a deset godina je bio na čelu KBC "Bežanijska kosa".

Tokom studiranja imao je posete univerzitetima širom sveta, a naročito ruskim i američkim: Univerzitet DŽon Hopkins u Baltimoru, Centar za kontrolu bolesti i prevenciju u Atalanti,  Univerzitet DŽordžtaun u Vašingtonu, Institu "Smeško" u Moskvi...

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".