Након четири месеца од изненађујуће смрти Мирослава Лазанског место амбасадора ће бити преузето у веома битном дипломатском предтавништву наше земље.

Момчило Бабић је претходно вршио исту функцију у Словачкој. У званичној биографији наводи се да је један од најистакнутијих српских лекара.

Фото: Р. Прелић

 

Рођен је у Пећи, док је у Београду завршио Медицински факултет, након којег је звање магистра стекао као стипендиста Светске здравствене организације у Москви на Међународном факултету здравствене заштите.

Докторирао је у Београду на Медицинском факултету, где је такође завршио и специјализацију из социјалне медицине. На том факултету изабран је за научног сарадника, да би 2000. постао и редовни професор социјалне медицине.

У својој богатој каријери вршио је функције директора Сектора за развој Клиничког центра србије, секретара за здравство у Скупштини града београда, где је покренуо и пројекат "Београд - здрав град". Вршио је дужност помоћника министра здравља, директора Републичког фонда за здравствено осигурање, а десет година је био на челу КБЦ "Бежанијска коса".

Током студирања имао је посете универзитетима широм света, а нарочито руским и америчким: Универзитет Џон Хопкинс у Балтимору, Центар за контролу болести и превенцију у Аталанти,  Универзитет Џорџтаун у Вашингтону, Институ "Смешко" у Москви...

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".