- Mnogo toga je urađeno prethodnih godina u oblasti transporta i regionalnog povezivanja, što je važno za proces evropskih integracija, kao što su i u energetici u poslednjih godinu dana sprovedene određene aktivnosti, čime su otklonjene prepreke za otvaranje poglavlja u ovoj oblasti - rekla je Mihajlović.


U saopštenju resornog ministarstva navodi se da je ona navela da je donet novi zakonodavni okvir u energetici i rudarstvu, pre svega novi Zakon o obnovljivim izvorima energije, usvojen je plan reorganizacije "Srbijagasa", kao i Akcioni plan u oblasti obaveznih rezervi nafte.

- Sve ključne aktivnosti da Srbija dobije "zeleno svetlo" za klaster 4 sprovedene su uz veliku podršku i pomoć Ministarstva za evropske integracije i ministarke Jadranke Joksimović - rekla je Mihajlović.

Navela je i da su transportna politika, energetika, transevropske mreže, zaštita životne sredine i klimatske promene oblasti koje su veoma važne za razvoj Srbije, njenu budućnost i bolji život građana, te da veruje da će otvaranje klastera 4 biti dodatni podsticaj da se kroz proces pregovora sa EU u svim ovim oblastima radi još brže i efikasnije.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".