- Много тога је урађено претходних година у области транспорта и регионалног повезивања, што је важно за процес европских интеграција, као што су и у енергетици у последњих годину дана спроведене одређене активности, чиме су отклоњене препреке за отварање поглавља у овој области - рекла је Михајловић.


У саопштењу ресорног министарства наводи се да је она навела да је донет нови законодавни оквир у енергетици и рударству, пре свега нови Закон о обновљивим изворима енергије, усвојен је план реорганизације "Србијагаса", као и Акциони план у области обавезних резерви нафте.

- Све кључне активности да Србија добије "зелено светло" за кластер 4 спроведене су уз велику подршку и помоћ Министарства за европске интеграције и министарке Јадранке Јоксимовић - рекла је Михајловић.

Навела је и да су транспортна политика, енергетика, трансевропске мреже, заштита животне средине и климатске промене области које су веома важне за развој Србије, њену будућност и бољи живот грађана, те да верује да ће отварање кластера 4 бити додатни подстицај да се кроз процес преговора са ЕУ у свим овим областима ради још брже и ефикасније.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".