Španski teniser Karlos Alkaraz nije uspeo da se oporavi od povrede koju je prijavio u Monte Karlu, zbog čega je morao da se povuče sa turnira u Barseloni. Delovalo je da se situacija sa njegovom rukom popravlja, činilo da će Alkaraz igrati jer je bio u žrebu turnira, međutim danas je ipak doneo odluku da se povuče jer oseća "blagu nelagodu u ruci" i zbog toga ne želi ništa da rizikuje.

Alkaraz je na poslednjem treningu pred put u Barselonu jedva udarao lopticu, posebno ga muči forhend i zato je forsirao "slajs", pa je medicinski tim savetovao da je najbolje za njega da ne nastupi ni na jednom od svojim omiljenih turnira. Uz to, izgubiće 500 bodova jer je prethodne dve godine bio šampion, što je važna vest i za Novaka Đokovića.Umesto mladog Španca, koga sada već ozbiljno muče povrede, nastupiće jedan od "laki luzera" i u drugoj rundi će dočekati boljeg iz duela Luka van Eš - DŽidžen DŽang. Za sada nema informacija da li će Alkaraz igrati u Madridu.

U pitanju je turnir iz serije "hiljadu" koji se igra od 24. aprila do 5. maja, a koji je uz Rim poslednja šansa Alkarazu da se pripremi za učešće na Rolan Garosu. Navijače brine što su njegove povrede sve učestalije, pa tako sa 20 godina ima već veliki broj turnira koje je propustio.

Podsetimo, španski teniser Rafael Nadal trebalo bi da igra u Barseloni, ako se i sam ne povuče zbog sličnih problema koje ima i njegov mnogo mlađi kolega.

Foto: Tanjug/AP

 

 

BONUS VIDEO