Шпански тенисер Карлос Алкараз није успео да се опорави од повреде коју је пријавио у Монте Карлу, због чега је морао да се повуче са турнира у Барселони. Деловало је да се ситуација са његовом руком поправља, чинило да ће Алкараз играти јер је био у жребу турнира, међутим данас је ипак донео одлуку да се повуче јер осећа "благу нелагоду у руци" и због тога не жели ништа да ризикује.

Алкараз је на последњем тренингу пред пут у Барселону једва ударао лоптицу, посебно га мучи форхенд и зато је форсирао "слајс", па је медицински тим саветовао да је најбоље за њега да не наступи ни на једном од својим омиљених турнира. Уз то, изгубиће 500 бодова јер је претходне две године био шампион, што је важна вест и за Новака Ђоковића.Уместо младог Шпанца, кога сада већ озбиљно муче повреде, наступиће један од "лаки лузера" и у другој рунди ће дочекати бољег из дуела Лука ван Еш - Џиџен Џанг. За сада нема информација да ли ће Алкараз играти у Мадриду.

У питању је турнир из серије "хиљаду" који се игра од 24. априла до 5. маја, а који је уз Рим последња шанса Алкаразу да се припреми за учешће на Ролан Гаросу. Навијаче брине што су његове повреде све учесталије, па тако са 20 година има већ велики број турнира које је пропустио.

Подсетимо, шпански тенисер Рафаел Надал требало би да игра у Барселони, ако се и сам не повуче због сличних проблема које има и његов много млађи колега.

Фото: Танјуг/АП

 

 

БОНУС ВИДЕО